L’alcalde Trias afirma que la Fundació Miró contribueix a dinamitzar Montjuïc com a muntanya de cultura i esport : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la Fundació Miró contribueix a dinamitzar Montjuïc com a muntanya de cultura i esport

10/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a la celebració del 40è aniversari de la Fundació Miró. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, Jaume Ciurana, tinent d’alcalde en funcions de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació; i Jaume Freixa, president de la Fundació Miró i membres del Patronat.

 

18494325460_f231c23f8c_z

 

Avui, 10 de juny, fa exactament quaranta anys que obria les seves portes la Fundació Joan Miró. Com ha assenyalat Trias, l’any 1975 moltes iniciatives culturals només podien ser resultat de l’empenta de persones emprenedores. Una d’elles va ser la creació d’aquesta Fundació, que va néixer de la voluntat i generositat del pintor, i de la seva capacitat de buscar complicitats. Aquesta generositat de Miró, també es va materialitzar en la donació d’importants obres d’art públic a la ciutat de Barcelona, com el Mural de l’aeroport i el Mosaic del Pla de l’Os, a la Rambla; o l’escultura “Dona i ocell”, que va inaugurar-se poc abans que morís aquest gran artista català i universal, i que és el símbol principal del Parc de Joan Miró a l’Eixample.

La Fundació Miró ha rebut, al llarg d’aquestes quatre dècades, més de tretze milions de visitants, consolidant-se com un referent internacional en la conservació i recerca de la seva obra, i en l’organització d’exposicions i activitats. Com ha dit Trias, és un pol d’atracció de visitants de la ciutat i de tot el món, i contribueix a dinamitzar Montjuïc com a muntanya de cultura i esport, “una muntanya en que la Fundació Miró sigui la joia que resplandeixi de manera especial”.

Trias ha finalitzat la seva intervenció felicitant tots els que han fet possible que la Fundació Miró celebri el 40è aniversari en plena vitalitat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Fundació Miró/