Ada Colau: “Som aquí per manar obeint la ciutadania, com hauria d’haver estat sempre” : Servei de Premsa

Ada Colau: “Som aquí per manar obeint la ciutadania, com hauria d’haver estat sempre”

13/06/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ada Colau ja és la nova alcaldessa de Barcelona. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. Gràcies als vots de 21 dels 41 regidors –la majoria absoluta del Consell Plenari–, Ada Colau ha pres la vara d’alcaldessa i ha promès el càrrec “per imperatiu legal i amb lleialtat a la ciutadania de Barcelona”.

 

18745761326_47d9684a8b_z

 

En el seu discurs d’investidura, Colau ha deixat clar que en el nou Govern municipal situarà els veïns i veïnes al centre de les seves polítiques. “Som aquí per manar obeint la ciutadania, com hauria d’haver estat sempre”, ha destacat, i ha dit que l’objectiu prioritari serà donar resposta al “vot pel canvi, pel diàleg, la pluralitat, els matisos i les diferències” que es va produir a les últimes eleccions municipals.

“És imprescindible una nova forma de governar on la gent en sigui protagonista”, ha refermat Colau, i ha afegit que Barcelona no només ha d’inspirar la seva gent, sinó que l’ha d’escoltar i ha d’implicar els veïns en el disseny, la implementació i l’avaluació de les polítiques públiques perquè aquestes siguin més democràtiques, justes i eficaces. I, sobretot, transparents. “Volem un ajuntament amb parets de vidre, perquè sense informació per al ciutadà no hi ha democràcia possible”, ha subratllat.

A més, Colau ha instat la ciutadania a ser “absolutament crítica i molesta” si el nou equip de govern es desvia del programa i objectius promesos durant la campanya electoral. “Feu-nos fora si no fem el que hem dit que faríem i que la ciutadania ha manat que fem”, ha reblat.

Al llarg del seu parlament, Colau ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que s’han implicat en la candidatura de Barcelona en Comú; les autoritats veïnals i socials que “defensen el bé comú i els drets socials dia a dia”, i totes les dones de Barcelona. També per a l’alcalde sortint, Xavier Trias, de qui ha posat en valor la seva dedicació i feina per la ciutat els últims quatre anys, i per als grups de l’oposició, amb qui s’ha mostrat predisposada a col·laborar. I ha citat els nous alcaldes d’altres ciutats que, com Barcelona, “han apostat clarament pel canvi”, com Manuela Carmena a Madrid, Joan Ribó a València i Xulio Ferreiro a A Coruña.

Relacions amb altres institucions

L’alcaldessa s’ha referit a les relacions institucionals que mantindrà amb altres administracions. Ha remarcat que la Generalitat de Catalunya comptarà amb el respecte institucional de l’Ajuntament, però, alhora, Barcelona exigirà una “relació d’igual respecte per tal que no sigui menystinguda” i es facin efectius tots els recursos compromesos. Pel que fa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha mostrat el seu propòsit per ser-ne presidenta i implantar una relació de generositat social, econòmica i ambiental amb tots els municipis de la regió.

Així mateix, Colau ha dit que aviat es posarà en contacte amb el Govern espanyol per reclamar que faci front a inversions pendents en àmbits clau, com per exemple la Sagrera, i per exigir-li més i millor democràcia i un respecte absolut pel dret a decidir. “Catalunya ha de poder decidir el seu futur amb respecte per les diverses institucions i territoris, però des de la llibertat inqüestionable en una societat democràtica”, ha explicat.

Una ciutat amb “oportunitats per a tothom”

Colau i el seu equip treballarà per fer que Barcelona sigui una ciutat millor amb “oportunitats per a tothom i no només per uns pocs”. Ho farà a partir de quatre àrees que ha assenyalat com a prioritàries: la generació de nous llocs de treball de qualitat; l’aposta per nous sectors estratègics com la rehabilitació urbana i energètica, el servei a les persones més vulnerables, l’economia social i cooperativa, les TIC amb aplicació social, etc; el reforç i la garantia dels drets socials, i la implantació de polítiques ecològiques i d’urbanisme amable.

Per acabar, Ada Colau ha llançat un missatge optimista per deixar enrere l’estat de “preocupació i angoixa” que ha generat la crisi. “Volem ser el govern de l’alegria i de l’afirmació de la vida”, ha sostingut, i ha emplaçat la ciutadania a “recuperar el somriure, el somni col·lectiu i l’orgull de ser veïns i veïnes d’una ciutat que lluita per ser més justa i democràtica”. “Barcelona serà només allò que vulgui ser i es proposi ser. Això està a les nostres mans, i aquesta és la millor notícia”, ha conclòs.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/