L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau comença el mandat a un desnonament al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau comença el mandat a un desnonament al districte de Nou Barris

15/06/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat aquest matí el districte de Nou Barris en el seu primer dia en el càrrec. Colau s’ha personat aquest matí en un dels nou desnonaments que tenien lloc avui al districte de Nou Barris a l’igual que la regidora del districte de Nou Barris, Janet Sanz. Posteriorment, s’ha desplaçat fins a la seu del districte per copsar de primera mà quina és la situació actual del districte en materia de desnonaments on s’ha reunit, entre d’altres, amb Gemma Arau, gerent del districte.

 

18642304360_e3d7d0bd21_z

 

En el contacte informatiu amb la premsa, l’alcaldessa ha destacat que “ho hem dit des de fa molt i també a la campanya, érem molt conscients: les desigualtats, l’empobriment i la injustícia no és igual a tota Barcelona. La desigualtat es una expressió clarament territorial” i ha afegit que “Nou Barris està aguantant el gruix de la situació més complicada i difícil. En concret, pel que fa als desnonaments i a la vulneració del dret a l’habitatge”.

“Aquesta vulneració genera una situació d’emergència, de crisi i de vulneració de drets que ve encadenada i que afecta a drets fonamentals com són la salut, la família o l’educació dels infants” ha expressat Colau i ha recordat que “intervenir en aquest tema no és només un imperatiu, és una política esencial per evitar la vulneració”.

La nova alcaldessa ha explicat que avui ha tingut coneixement de nou casos de desnonaments a través dels Serveis Socials. La majoria eren d’entitats financeres i dos de lloguers particulars. D’aquests, quatre tenien confirmació de la suspensió i els altres cinc estava sol·licitada la suspenció però mancava la confirmació. “Eren situacions d’emergència amb menors que no podien esperar i que havíem de donar resposta” ha afirmat Colau.

“Ens hem desplaçat per acudir a alguns d’aquests habitatges on no hi havia confirmació. Al que m’he desplaçat era una familia amb dos menors d’edat, de 7 i 2 anys, que quan he arribat ja estaven amb les maletes a la porta. Hi havia assistent i treballadora social però no tenien la confirmació de la suspensió. He trucat a Bankia i estavem amb la familia quan han arribat els Mossos d’Esquadra” ha remarcat l’alcaldessa i ha anunciat que “de moment, es poden quedar a l’habitatge i estem a l’espera d’una solució més estable”.

Colau ha informat que “a la propera comissió de govern, que serà dimecres, portarem la petició a la Segona Tinència d’Alcaldia per tal que es convoqui amb caràcter d’urgència la Comissió mixta sobre desnonaments amb tots els actors participants i les entitats financeres” i ha reblat que “hem de treballar per donar respostes estructurals a aquestes problemàtiques”. A aquesta comissió també es convocarà la presència d’agents del districte de Nou Barris, al ser els que més coneixen i treballen aquesta realitat.

Així, ha recordat que durant la campanya ja van plantejar actuacions tant a mig com a llarg termini i que es treballarà en dues línies. La primera és la d’emergència amb la millora de protocols, el reforç i la coordinació entre totes les parts implicades; així com augmentar personal: “L’Oficina d’habitatge de Nou Barris té el mateix número de treballadors que altres districtes on no hi ha la mateixa pressió habitacional”. A llarg termini es proposa incrementar el parc de lloguer social. Primer, es començarà pels pisos buits, amb mediació, amb ajuts, sancions… “Però caldrà fer una radiografia detallada del que hi ha” ha afirmat.

L’alcaldessa ha finalitzat “la voluntat és fer tot el que estigui a les nostres mans i ser coherents amb les polítiques de fons. Barcelona són els seus barris i districtes i volem reforçar la presència al territori” i ha agraït la feina dels treballadors i educadors socials que estan a la primera línia en les situacions més difícils.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ desnonaments/ Nou Barris/