L’alcaldessa i la Síndica de Barcelona acorden treballar per a millorar l’ordenança de convivència : Servei de Premsa

L’alcaldessa i la Síndica de Barcelona acorden treballar per a millorar l’ordenança de convivència

18/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat avui la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, a la seu de l’organisme, on ambdues han celebrat, durant més d’una hora i mitja, la seva primera reunió institucional des de la presa de possessió de la nova alcaldessa.

 

18729872070_3b03f6645b_z

 

Vilà ha aprofitat la primera presa de contacte amb l’alcaldessa per posar-la al dia dels últims informes emesos per l’organisme. També li ha fet un resum de les principals queixes que ha rebut els últims mesos per part dels ciutadans, entre els quals ha citat els problemes de soroll, les dificultats per a accedir a un pis d’emergència i la problemàtica del turisme, del qual s’està elaborant un informe d’ofici.

Després de la reunió, Ada Colau ha explicat que han coincidit, amb la Síndica en la necessitat de revisar algunes infraccions recollides a l’ordenança de convivència de Barcelona, en vigor des de 2006, així com les quanties d’algunes sancions que, segons Colau, “algunes van en contra del sentit comú per la seva quantia, i ataquen les persones més vulnerables, i no les causes que les generen”.

En aquest sentit, s’ha referit concretament a les multes que sancionen nens que juguen a pilota al carrer o a les multes que sancionen les dones que exerceixen la prostitució. “Volem fer polítiques garantistes que vagin a les causes de les conductes, i no a atacar els més febles”, ha dit.

Ada Colau ha acollit també la proposta de la Síndica de sol·licitar al Port de Barcelona l’ús temporal d’uns habitatges situats a les Drassanes, afectats per un planejament urbanístic, i que podrien ser utilitzats com a pisos d’emergència. “Estudiarem la possibilitat de demanar al Port de Barcelona la col·laboració per promoure’n un ús temporal”, ha dit Colau.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ M. Assumpció Vilà/ Síndica de Barcelona/