Ada Colau assisteix a la tercera edició de la Roquetes Fashion Week : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a la tercera edició de la Roquetes Fashion Week

19/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 20 de juny, a les 20:00 hores (plaça de les Roquetes), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistirà a la tercera edició de la Roquetes Fashion Week, la desfilada de moda al carrer impulsada per veïns, veïnes i entitats del barri que se celebrarà en el marc de la Festa Major de Roquetes, a Nou Barris.

Es tracta d’una iniciativa impulsada en el marc del Pla Comunitari de Roquetes, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i que està vinculada a un projecte social de costura que es realitza al llarg de l’any amb grups de dones del barri. En aquesta passarel·la popular desfilen les pròpies talleristes que presenten les creacions tèxtils que elles mateixes han dissenyat i confeccionat.

La posada en escena de la Roquetes Fashion Week compta amb el suport dels comerços de proximitat del barri, que s’encarreguen entre d’altres aportacions del maquillatge i perruqueria de la desfilada, flors, complements, etc, així com dels veïns i veïnes que volen participar.

Roquetes Fashion Week, que celebra la tercera edició, compta enguany amb la col·laboració de firmes prestigioses del sector com Rosa Clarà i Gratacós, així com de l’agència de moda Concept Agency. Membres dels equips d’aquestes firmes de moda han ajudat a les dones del grups de costura en l’elaboració del vestit de núvia que tancarà la desfilada. També han col·laborat aportant materials ( complements i teles) així com oferint assessorament i formació a les dones que participen en els tallers. Per la seva part, l’agència de moda Concept Agency  ha proporcionat la figura d’un regidor per ajudar-les en la direcció i organització de l’espectacle de la Roquetes Fashion Week.

Els tallers de costura autogestionats formen part del projecte Més amb Menys del Pla Comunitari de Roquetes, endegat pel teixit associatiu del barri amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i obrir noves oportunitats a diversos col·lectius.

La iniciativa dels tallers de costura sorgeix ja fa tres anys per a generar alternatives a les problemàtiques derivades de la crisis econòmica i de la realitat local del territori: baixa autoestima personal i professional, necessitats de formació i capacitació, difícil gestió de l’economia familiar, etc.

Els tallers tenen lloc al local de l’Associació de Veïns de Roquetes, amb talleristes del barri que participen de manera altruista i voluntària. Totes les participants aprenen i ensenyen, en un espai d’intercanvi de coneixements. Treballen amb teles i roba per reciclar, generant noves peces i complements que posteriorment es posaran a la venda  a fires del barri i altres esdeveniments similars, com a font d’autofinançament.

La Roquetes Fashion Week compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i Districte de Nou Barris, com a part de les accions de dinamització comercial que es duen a terme en diversos barris de la ciutat.

En concret, en aquesta iniciativa, Barcelona Activa ha promogut la col·laboració del teixit comercial més proper, cercant complicitats i sinèrgies amb els grups dels tallers de costura. A més de donar difusió i facilitar-los  materials de promoció per a l’espectacle, també ha fet possible el contacte entre els responsables del projecte i el sector professional del tèxtil que enguany, per primera vegada, hi ha participat.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Roquetes Fashion Week/