Ada Colau assumeix la presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona : Servei de Premsa

Ada Colau assumeix la presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

23/07/2015

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assumit aquesta tarda la presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), formada per 35 municipis i ciutats on hi viuen més de 3,2 milions de ciutadans i ciutadanes, gairebé la meitat de la població de Catalunya. Ada Colau pren el lideratge de la institució metropolitana amb un esperit de diàleg i col·laboració. “La ciutadania ha expressat un desig de canvi, i aquest canvi es pot fer valorant positivament la feina que s’ha fet bé i millorant tot el que sigui millorable”, ha dit l’alcaldessa, que ha recordat que ella mateixa és el primer cop que entrava a la seu de l’àrea metropolitana. “L’hem d’obrir més a la ciutadania”, ha dit.

Ada Colau, que ha estat escollida presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb 65 vots a favor, 17 en blanc i 4 nuls, ha agraït el posicionament de tots els grups polítics i s’ha compromès a treballar amb tothom. “Hem de repensar les institucions, actualitzar-les i repartir més les responsabilitats de tots”, ha manifestat en el seu discurs d’investidura, on ha reafirmat l’aposta per una ciutat més justa, menys desigual i més sostenible.

“El patiment de la gent ha de ser la prioritat de tots els governs, amb una aposta pel reconeixement de drets”, ha afirmat Colau, que ha assegurat que l’àrea metropolitana té suficients recursos, però que cal distribuir-los millor. La nova presidenta de l’AMB ha advertit que el territori metropolità “ha patit violència urbanística i ambiental” i ha fet una aposta decidida per la rehabilitació urbana i energètica.

L’alcaldessa també ha assenyalat com a prioritats la gestió dels residus, la contaminació, el transport públic i l’aigua, aspectes on ha assegurat que es pot fer una millor gestió. Ada Colau ha dit que afronta aquests reptes amb un compromís de “transparència, honestedat, col·laboració i diàleg” i s’ha posat a disposició de tots els pobles i ciutats de l’àrea metropolitana.Compartiu aquest contingut