L’alcadessa demana celebrar una Mercè “dels barris, de la gent”, de la Barcelona feliç i atrevida : Servei de Premsa

L’alcadessa demana celebrar una Mercè “dels barris, de la gent”, de la Barcelona feliç i atrevida

18/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat avui als ciutadans i ciutadanes de Barcelona que gaudeixin d’una festa major que vol tenir, com a protagonistes, tots els veïns i veïnes de tots els barris de Barcelona. Ha desitjat que sigui un esdeveniment “de la gent”, que sigui reflexe de la ciutat “oberta, atrevida, espontània i feliç” que és Barcelona.

L’alcaldessa ha estat l’encarregada d’obrir i cloure l’acte de lectura del Pregó de la Mercè 2015, que ha anat a càrrec de l’humorista, presentador i productor Andreu Buenafuente, i que ha llegit davant d’unes 650 persones que omplien el Saló de Cent, així com davant d’una plaça Sant Jaume plena de persones que han pogut seguir el pregó des de la pantalla instal·lada a un dels seus laterals.

 

21330140638_3839e7bd79_z

 

Colau ha explicat que, per a ella, la festa popular “és una gran expressió de democràcia” on “tots ens trobem per ballar, cantar i divertir-nos per les places i carrers de la nostra ciutat”. Per això ha desitjat que aquest “moment màgic” no es trenqui, “evitant entre tots i totes comportaments de caire masclista, homòfob o racista”.

Alhora, l’alcaldessa ha tingut un record pels “nostres germans i germanes de Síria, Afganistan i Eritrea que creuen mars, carreteres i línies de trens per trobar una nova llar”, i ha recordat la voluntat de Barcelona de ser ciutat refugi i la “mobilització ciutadana que s’ha generat en aquest àmbit, i que “ens fa sentir-nos orgulloses de ser de Barcelona”.

“Entomem el repte. Preparem la nostra ciutat perquè sigui un bon lloc d’acollida, una nova llar, de la mateixa manera que moltes ciutats llatinoamericanes ho van ser pels nostres avis o àvies”, ha conclòs.

 

21492035586_3d389850de_z

 

En finalitzar l’acte al Saló de Cent, l’alcaldessa i el pregoner han accedit al balcó de la plaça Sant Jaume des d’on s’han dirigit a les persones que han seguit el pregó des de la pantalla instal·lada a la plaça. Com és tradicional, l’alcaldessa ha donat el tret de sortida a la festa, on seguidament ha començat el Toc d’Inici, l’acte en què els gegants i gegantes es presenten davant dels ciutadans amb els seus balls tocats pels Ministrils del Camí Ral. Enguany s’ha dedicat una peça especial a la commemoració del vintè aniversari de la mort d’Ovidi Montlló.

A la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’hi ha desplegat dues pancartes en suport a les persones refugiades, on s’hi pot llegir ‘Benvinguts refugiats’, en anglès.

 

Document relacionat:
Descarregar text del pregó en format PDF





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ andreu buenafuente/ buenafente/ Mercè/ Mercè 2015/ pregó/