Jornades de treball a l’Institut Barcelona Esports per definir la política esportiva de l’Ajuntament de Barcelona en aquest mandat : Servei de Premsa

Jornades de treball a l’Institut Barcelona Esports per definir la política esportiva de l’Ajuntament de Barcelona en aquest mandat

23/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Institut Barcelona Esports ha organitzat unes sessions internes de debat i posada en comú amb els seus treballadors i institucions col·laboradores (Consorci del Far, Fundació per la Navegació Oceànica, Fundació Barcelona Olímpica- Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, i Consell de l’Esport Escolar de Barcelona), amb l’objectiu d’iniciar el camí per traçar les línies mestres de l’esport a la ciutat de Barcelona dels propers 4 anys.

Unes 60 de persones han participat a aquestes jornades sobre la política esportiva impulsades des de l’Institut Barcelona Esports, amb la voluntat de debatre i definir el punt de partida de la nova política esportiva del Consistori.

Aquestes jornades de treball convocades amb l’objectiu de fer una reflexió conjunta sobre les línies d’actuació i la definició de la política esportiva de l’Ajuntament de Barcelona, han comptat amb la participació dels tècnics de l’Institut Barcelona Esports i del Consorci el Far, Fundació per la Navegació Oceànica de Barcelona, Fundació Barcelona Olímpica-Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, i Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

A les jornades, celebrades els passats dies 15 i 18 de setembre, van estar-hi presents la Comissionada d’Esports, Marta Carranza, i la gerent de l’Institut Barcelona Esports, Marta Clari. Per a la Comissionada, “aquestes jornades impliquen obrir el ventall de la participació als propis treballadors i treballadores municipals, les persones que dia a dia posen en marxa la maquinària municipal en temes esportius. El seu coneixement representa un capital intel·lectual que ha de ser valorat i incorporat a les línies estratègiques i a les executives d’actuació en materia d’esports, i amb aquesta voluntat s’han celebrat aquestes sessions de treball”.

Les jornades han servit per posar en comú els programes esportius que des dels àmbits esmentats s’estan treballant actualment; per crear debat sobre el full de ruta dels propers 4 anys,  i per formular propostes les quals, un cop valorades, podrien ser incorporades en les prioritats de treball de l’Institut Barcelona Esports per aquest curs i el proper any. Igualment, servirà com a punt de partida en la definició dels plans d’actuació  i inversions municipals en matèria d’Esports, que a més a més s’enriquirà amb la participació ciutadana en la definició del Pla d’Actuació Municipal (PAM) que properament s’endegarà.

Aquest debat intern ha girat al voltant de 8 grans eixos temàtics:

Aquestes jornades responen a la voluntat d’establir mecanismes d’implicació dels treballadors i treballadores municipals en el procés d’elaboració de les línies d’actuació que han de regir l’esport barceloní els propers 4 anys. La direcció de l’Institut Barcelona Esports té previst convocar-les anualment.

 





Paraules clau

esport/ institut barcelona esports/