Maria Truñó, nova directora de l’Institut d’Infància i Món Urbà : Servei de Premsa

Maria Truñó, nova directora de l’Institut d’Infància i Món Urbà

28/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Rector de l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) ha acordat avui el nomenament de Maria Truñó com a nova directora de l’organisme.

El CIIMU és un consorci format per l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, que es dedica a contribuir a la millora de la qualitat de vida de la infància, l’adolescència i les famílies mitjançant la investigació aplicada, la formació i la divulgació.

Hi treballen i hi col·laboren un equip d’investigadors i investigadores universitaris del camp de l’antropologia, la sociologia, la psicologia, l’educació social, la pedagogia i la comunicació, així com diversos professionals de la intervenció social, amb l’objectiu de promoure la transferència de coneixement entre la investigació universitària, la pràctica professional i la societat civil, per millorar el disseny i l’avaluació de les pràctiques públiques i privades adreçades a la infància, l’adolescència i les famílies.

Nascuda a Barcelona el 1977, Trunó és llicenciada en Ciències Polítiques i té un màster en Psicologia Social per la UAB. En els darrers cinc anys ha estat responsable d’incidència en polítiques d’infància i gestió del coneixement d’UNICEF a Catalunya, i prèviament ha desenvolupat diverses responsabilitats en el camp de la investigació social i la incidència política en entitats com la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans, Intermon Oxfam o la Fundació Jaume Bofill, i a Amèrica Llatina en organitzacions locals de drets humans i el PNUD.

En aquesta nova etapa al capdavant de l’Institut, on relleva Carme Gómez, que es jubila, Truñó vol reforçar la recerca en l’àmbit de la infància que incorpori de manera central l’enfocament d’equitat i de drets dels infants, així com metodologies participatives. “L’objectiu serà generar i compartir coneixement rellevant per a l’elaboració de polítiques públiques locals que enforteixin els infants com a ciutadans actius i que afavoreixin la igualtat d’oportunitats des de la primera infància”, ha assegurat.





Paraules clau

infància/