L’alcaldessa participa a l’acte de memòria del treballador de la SEAT Antonio Ruiz Villalba : Servei de Premsa

L’alcaldessa participa a l’acte de memòria del treballador de la SEAT Antonio Ruiz Villalba

16/10/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 19 d’octubre, a les 12:00 hores, l’alcaldessa, Ada Colau, participarà a l’acte dedicat a aquest treballador mort l’any 1971, que tindrà lloc davant de la fàbrica Catalunya Motor SEAT ( Zona Franca. Carrer A, 69).

El comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, Xavier Domènech, acompanyarà l’alcaldessa.

L’acte està organitzat pel Memorial Democràtic Treballadors/es SEAT. Hi intervindrà Carles Vallejo, cap del Memorial de SEAT, les diferents secccions sindicals de SEAT, i l’alcaldessa.

Antonio Ruiz Villalba va ser mort a trets per la policia franquista, durant l’ocupació de la fàbrica, per part dels treballadors, en defensa dels drets sindicals, el 18 d’octubre 1971. Els treballadors van ocupar les instal·lacions com a protesta per l’empressonament de 23 vaguistes, inclosos 9 enllaços sindicals.

El 18 d’octubre, el governador civil va ordenar la policia que desallotjés els ocupants. La policia franquista va intervenir brutalment per desallotjar la Zona Franca amb cavalls, pistoles, gasos i metralladores. Desenes de treballadors van ser ferits, centenars van ser detinguts i a conseqüència dels trets de la policia va morir el treballador del taller 4, Antonio Ruiz Villalba.

 

 

 

 

 

 





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ seat/