L’Ajuntament de Barcelona aposta per ampliar i fer créixer el Programa Convivim Esportivament : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aposta per ampliar i fer créixer el Programa Convivim Esportivament

20/10/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, ha presentat avui l’informe sobre el programa Convivim Esportivament a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. Al llarg de la presentació, a banda de valorar la implementació d’aquest programa al llarg dels darrers anys, s’han apuntat els principals reptes del programa.

Així, la Comissionada d’Esports ha destacat l’aposta pel creixement del programa pel període del 2015 al 2016. I aquest creixement passa per l’augment del en un 20% del pressupost total del programa, l’increment de les hores de monitoratge; l’increment del pressupost per les activitats de dinamització esportiva; potenciar la coordinació per part de l’Institut Barcelona Esports i establir un protocol d’arrelament territorial (per assegurar itineraris de continuïtat cap a entitats dels mateixos barris) d’aquelles activitats ja consolidades; i l’increment del pressupost dedicat a formació. Per a Carranza, “amb aquestes mesures, volem consolidar l’aposta de l’esport com instrument de cohesió social, molt especialment entre aquells col·lectius i barris on pot ser especialment efectiu”

Des dels seus inicis, el curs 2012-2013 el programa va passar de 1610 participants i 94 grups, a 2127 participants i 144 grups el curs 2014-2015.

 

Un projecte transversal

El programa Convivim Esportivament té per objectiu assegurar l’accés universal de la població en edat escolar a l’activitat físico-esportiva. El programa és interdepartamental -implica Serveis Socials, Salut, Educació, Districtes, Immigració, Joventut i Esports- de l’Ajuntament de Barcelona està inclòs dins del Pla de l’esport extraescolar a Barcelona.

 

Document relacionat





Paraules clau

esport/