Ada Colau destaca el paper de la gent gran com a protagonistes de la ciutat : Servei de Premsa

Ada Colau destaca el paper de la gent gran com a protagonistes de la ciutat

29/10/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit avui la primera sessió plenària del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona d’aquest mandat municipal, en el qual han estat presentades les línies estratègiques d’actuació del govern per als propers anys. Aquestes línies passen per millorar els serveis destinats a garantir la seva qualitat de vida, com ara l’atenció domiciliària, els àpats socials o la teleassistència. Colau ha assegurat que és un compromís del Govern municipal “garantir el dret a un envelliment digne, autònom i saludable de la gent gran”. I la manera de fer-ho és, segons l’alcaldessa, “promovent la salut, acompanyant les persones grans que viuen soles, i reduint el seu aïllament a partir d’un treball comunitari i institucional cohesionat”. Una segona línia estratègica del govern municipal abordarà la promoció del bon tracte a les persones grans, una línia que el que busca és combatre la violència i l’abandonament de les persones grans.

 

22391610629_3219f401d2_z

 

La defensa de les accions per afavorir un envelliment actiu, és també una de les línies que emmarcaran els plans municipals per a les persones grans: “Cal emprendre actuacions que garanteixin el dret a la participació social i política de les persones grans, i cal promoure la memòria històrica d’aquesta ciutat tenint en compte tot el que heu aportat i ens seguiu aportant les persones grans”, ha dit Colau, perquè “una ciutat sense memòria és una ciutat sense futur”, ha reblat.

L’alcaldessa també ha volgut agrair als membres del consell, representants de 35 associacions i entitats, i a tota la ciutadania, el “paper protagonista” que està tenint al llarg d’aquesta crisi econòmica la gent gran d’aquesta ciutat, “ajudant econòmicament els fills i les filles, i en moltes ocasions acollint-los a casa quan tenen problemes d’habitatge”. I ha recordat que una de les prioritats d’aquest govern és, precisament, defensar el dret de les persones grans a un habitatge digne i a escollir el lloc de vida mentre els sigui possible. En aquest sentit la línia de treball que ja ha encetat el govern és la promoció d’habitatges adaptats i facilitar la creació de cooperatives d’habitatge que construeixin pisos per a les persones grans.

Finalment, ha recordat l’alcaldessa, Barcelona està treballant per complir l’estratègia que planteja l’ONU per esdevenir ciutat amiga de la gent gran, i de fet treballa activament en la Xarxa Internacional de Ciutats Amigables. “No es tracta de crear un espai per a la gent gran, sinó que la gent gran participi de manera transversal a totes les polítiques públiques”, ha dit Colau.

Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ gent gran/