Dilluns s’inicia la reurbanització del carrer Mühlberg, a Horta-Guinardó, dins l’àmbit del Parc dels Tres Turons : Servei de Premsa

Dilluns s’inicia la reurbanització del carrer Mühlberg, a Horta-Guinardó, dins l’àmbit del Parc dels Tres Turons

01/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà el proper dilluns, 2 de novembre, les obres de reurbanització del carrer Mühlberg, al districte d’Horta-Guinardó. Les obres permetran millorar la qualitat de l’espai públic, l’accessibilitat i la seguretat d’aquesta via ampliant voreres, soterrant serveis i ordenant l’aparcament, entre d’altres mesures. Alhora, es millora l’accés al Turó de la Rovira des del Carmel, dins l’àmbit del Parc dels Tres Turons.

Les obres suposen una inversió de 2,18 milions d’euros, i es preveu que tinguin una durada de 10 mesos. En concret, es defineix l’actuació de reurbanització del carrer Mühlberg i també afectarà la unió del carrer amb la carretera del Carmel per tal d’enllaçar-lo amb els actuals jardins de Juan Ponce. Els treballs serviran per arranjar la via i millorar l’accés de vianants al Parc dels Tres Turons, a més d’ordenar tant l’accessibilitat als habitatges com l’aparcament de cotxes i motos en superfície per fer-lo compatible amb l’espai pels vianants.

Pel que fa a la carretera del Carmel, s’ampliarà el costat talús per tal d’obtenir una secció de carrer que permeti habilitar una filera d’aparcament i equilibrar així la reducció de places produïda per la reforma del carrer Mühlberg. Aquesta actuació enllaça amb la intervenció d’arranjament que es va fer a la cruïlla amb la carretera del Carmel, on s’han recol•locat diferents elements urbans, s’ha plantat nou verd i s’ha creat un espai d’estada.

Els objectius de l’actuació seran reconèixer el doble caràcter del carrer com a carrer local i com a part de l’itinerari del parc. A més, permetrà disposar d’una nova vorera, de més amplada i amb continuïtat al llarg de tot el carrer, i habilitar llocs d’estada. Un altre dels punts destacats és la incorporació de nou arbrat al llarg de tot el carrer fins el parc, la instal•lació de nou enllumenat públic i el soterrament dels serveis d’electricitat i telefonia.

La nova secció del carrer de Mühlberg es configurarà amb una vorera i calçada segregades, a excepció del trams inicial i final del carrer. Al principi del carrer, davant del Bar Delícies, calçada i vorera quedaran al mateix nivell per tal de facilitar la mobilitat i accessibilitat dels vianants en aquest punt, que comunica la façana sud i la façana nord dels Tres Turons i enllaça amb els jardins de Juan Ponce.

Al final del carrer, calçada i vorera també estaran al mateix nivell per a la creació d’una petita plaça que permetrà girar els vehicles, amb unes dimensions aptes per als efectius de Bombers i Serveis. Es faran els treballs d’enderroc i retirada de paviments i altres elements existents, i es durà a terme nova pavimentació, formació de rampes i escales, murs de contenció i estabilització de talús.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ Mühlberg/