L’Espai d’Inclusió 20+20+20 de les Corts presenta la responsabilitat social corporativa com un nou camí cap a la societat inclusiva : Servei de Premsa

L’Espai d’Inclusió 20+20+20 de les Corts presenta la responsabilitat social corporativa com un nou camí cap a la societat inclusiva

18/11/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Espai d’Inclusió 20+20+20 de les Corts, una xarxa formada per entitats de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector i empreses i institucions dels barris de les Corts, presenta la responsabilitat social corporativa com un nou camí cap a una societat inclusiva. En les conclusions de l’informe que ha elaborat la xarxa per presentar aquest 2015, l’Espai d’Inclusió es reivindica com un representant d’un nou model basat en les cadenes de valor economicosocial. En aquest informe, aquesta xarxa evidencia el fet que “no només les organitzacions són conscients que és necessari canviar el model de la societat actual, i cal avançar cap a una societat més justa i amb millors oportunitats per a tots. Les empreses comencen a ser conscients que el seu paper és important i necessari”.

La responsabilitat social corporativa, que ve donada per les iniciatives voluntàries de les empreses més enllà de les seves obligacions legals, per aconseguir objectius socials i ambientals en la seva activitat quotidiana, és creixent. Les col·laboracions entre organitzacions no lucratives i empreses evolucionen i esdevenen més estratègiques, més importants. Les administracions públiques, mentrestant, han modificat el seu rol i ja no són l’únic solucionador dels problemes de la societat. I de fet, les administracions són potenciadors de les col·laboracions entre la societat civil, les organitzadors i les empreses.

Aquestes anàlisis i conclusions són algunes de les que es presenten en l’informe “La col·laboració entre empreses i administració per a la inclusió social”, elaborat per l’Institut d’Innovació Social d’ESADE. Aquest informe es presentarà a la trobada anual dels membres de l’Espai d’Inclusió 20+20+20 de les Corts que tindrà lloc a La Caldera – Les Corts (al carrer Eugeni d’Ors, 12) dijous, 19 de novembre a les 18.30 hores, acte al qual hi assistirà la regidora de les Corts, Laura Pérez.

El document tracta sobre la responsabilitat social corporativa entesa com a eina de relació amb l’entorn per tal de treballar en relacions més profundes i duradores amb el conjunt d’agents, tant en tendències actuals com en futures.

L’objectiu principal és el d’establir la manera com una xarxa d’empreses, entitats d’inclusió, universitats, i altres entitats del tercer sector poden treballar de forma col•laborativa per iniciar nous projectes o bé reforçar i millorar-ne d’altres que ja s’estan fent. D’una banda, l’informe aporta algunes conclusions, i de l’altra tot un seguit de recomanacions a tenir en compte per iniciar i millorar aquest treball col•laboratiu i en xarxa entre els diferents agents.

La trobada servirà també per presentar la pròxima jornada de treball, que està previst de dur a terme el primer trimestre del 2016 per concretar projectes i accions a desenvolupar conjuntament.

 

Un objectiu marcat per la pròpia dinàmica dels membres de l’Espai

En la jornada de treball que va tenir lloc el 29 de juny a l’Ateneu de Fabricació digital, es va posar de manifest l’interès creixent en aquestes noves fórmules de treballar i relacionar-nos posant en valor alguns dels principals actius amb els que compta l’Espai d’Inclusió: proximitat, participació i innovació.

L’Espai d’Inclusió està format en aquests moments per un total de vuitanta agents. Aquest potencial és el que s’ha d’aprofitar per tal d’incidir en àmbits tan importants com són els de l’habitatge i la vida independent, la inserció laboral, la mobilitat, la salut, la cultura, l’esport, l’educació, etc.





Paraules clau

Espai d’Inclusió 20+20+20/ Les Corts/