BCN Ethical Fashion Fest converteix Barcelona en el referent de moda sostenible al sud d’Europa : Servei de Premsa

BCN Ethical Fashion Fest converteix Barcelona en el referent de moda sostenible al sud d’Europa

27/11/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona acollirà, els propers 28 i 29 de novembre a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, la segona edició de BCN Ethical Fashion Fest (BEFF), el festival de moda sostenible de Barcelona, que ha convertit la ciutat en el referent d’slow fashion al sud d’Europa.

Organitzat per l’Associació Moda Sostenible Barcelona,  el festival reunirà més de 45 marques de moda ètica en dues jornades que pretenen fomentar una altra manera de fer moda i oferir als consumidors dissenys que aposten per la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i el compromís social.

El festival comptarà amb pop up stores, desfilades, conferències i projeccions d’audiovisuals. Amb la intenció d’arribar a un gran públic, l’entrada és gratuïta i limitada a l’aforament del recinte. Està patrocinat per Organic Cotton Colours i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i  múltiples organitzacions que donen suport a la moda sostenible.

A la passarel·la i les botigues efímeres, hi participaran dissenyadors independents, marques de moda locals, per a adults i infants, i botigues de moda sostenible de la ciutat, tant de socis com de no associats a Moda Sostenible Barcelona. Les xerrades versaran sobre el medi ambient, l’ impacte social de la producció tèxtil i els estils de vida saludables.

 

Argentina, país convidat

Aquest any el festival compta amb un país convidat: Argentina, que hi participa a través de la iniciativa HER, The Slow Culture. La seva fundadora i directora, Jimena Yanes, ha fet una selecció de marques d’autor, sostenibles, artesanals i atemporals per a l’ocasió.

Entre elles, Cúbreme, una firma de disseny i fabricació d’abrics i altres peces de vestir en fibres naturals i orgàniques; Chicco Ruiz, una marca de calçat amb disseny d’autor i treball artesanal; Carolina Dutari, artista que crea peces a partir de materials descartats; i Claudia Galeán, una marca de roba de disseny responsable que promou la producció local i la recuperació de tècniques artesanals.

 

 

Referent de moda ètica i sostenible al Sud d’Europa

BEFF és una aposta per una moda creativa, necessària i sostenible, pionera a l’Estat Espanyol i al Sud d’Europa. El seu objectiu és apropar als amants de la moda i el disseny propostes innovadores en àrees com l’ecologia, l’ètica laboral i el compromís social, matèries primeres saludables, projectes que incorporen la recerca del bé comú, l’experimentació i la reinterpretació dels oficis.

La primera edició del festival BEFF es va celebrar el novembre del 2014 al Centre Arts Santa Mònica, amb un gran èxit de públic i participants. L’associació és la primera entitat de moda sostenible de l’Estat espanyol i l’organització de referència, amb socis a Europa, Estats Units i América Llatina i Àsia. El seu objectiu és sensibilitzar la societat sobre els avantatges de la moda sostenible, així com potenciar i estimular la seva creació, producció, venda i ús.

 

BEFF 2015:

Dissabte 28 de novembre, d’11:00 a 21:00 h

Diumenge 29 de novembre, de 10:00 a 14:00 h

Entrada lliure

 

Llista de participants:

Virginia Rondeel, I feel Dress, Chocolate Aguamarina, Bird aprons, Seamstress, Edición Limitada, Daniela Barbieri, Carmela Rodriguez, Proyecto G, Xiro, Spritz, Out Of Office, Art&Seam,  Myfaldas, Cornelia Blume, Biobuu, Ab Origenes, Nathalia Maragall, MTS, Cecilias’s Batik, Moda en Positivo, I Believe in Dreams,  Ecolujo, Yolanda Pibernat, Miu Sutin, Aiby Craft, Maureen Clarke, Dona Kolors, Sylvia Calvo, Johanna Edström, Bichobichejo, Ecoology, AnnaTrash, Modestany, Del Travès, Slow Artist, Organic Cotton Colours, Rebelroot Pure Green, Roció Gil Zoroa, Green Life Style, Ninto, Toto Verien, Gaia, Mitjó Desaparellat

 

Fotografies BEFF 2014: 

https://www.flickr.com/photos/123999377@N03/

 

 





Paraules clau

BCN Ethical Fashion Fest/ moda/ sostenibilitat/ sostenible/