L’Ajuntament lliura el primer solar en dret a superfície per la construcció d’habitatge cooperatiu de cessió d’ús : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura el primer solar en dret a superfície per la construcció d’habitatge cooperatiu de cessió d’ús

01/12/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha signat la constitució del primer dret de superfície d’un solar municipal destinat a la construcció d’habitatges en règim cooperatiu de cessió d’ús. La signatura es fa a favor de la cooperativa d’habitatge “La Borda” que construirà 28 habitatges, qualificats com habitatges de protecció oficial (HPO), al carrer Constitució 83-99, al barri de la Bordeta. Aquest solar correspon a un dels espais en desenvolupament urbanístic de Can Batlló – La Magòria, i formaran part de la Cooperativa d’habitatge en cessió d’ús “La Borda”.

 

 

FullSizeRender

 

Aquest projecte respon a la voluntat del govern municipal de promoure les cooperatives d’habitatge en les quals les persones que hi viuran en cap cas esdevindran propietàries dels habitatges que ocupen ni de les zones comunes i comunitàries. La propietat i la gestió dels pisos sempre romandrà en mans de la cooperativa, que és una entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social. En els seus estatuts, aquesta cooperativa es compromet a cercar habitatge digne i eficient a un preu assequible a les famílies sòcies, així com establir un model replicable que permeti un accés universal a un habitatge digne a través de mecanismes que situen l’ús, i no la propietat, en el centre de l’activitat.

A la planta baixa i primera es disposen una sèrie d’espais comuns tals com: sales polivalents, locals, menjador, cuina, espia de treball, etc. que serveixen per reforçar la vida comunitària. Els habitatges s’estructuren amb una gran flexibilitat ja que s’hi poden anar sumant peces independents fins arribar a completar-se com habitatges de 2 o 3 habitacions. Així doncs, les superfícies útils dels espais poden anar dels dels 40 m2 fins gairebé els 80 m2.

Amb l’objectiu d’impulsar noves cooperatives d’habitatge en cessió d’ús la Regidoria d’Habitatge i el Comissionat d’Economia Social i Solidària van constituir el passat 13 d’octubre la Taula d’Habitatge Cooperatiu.

Paraules clau

cessió d’ús/ La borda/