El districte d’Horta-Guinardó crea una xarxa pel foment de l’ocupació laboral : Servei de Premsa

El districte d’Horta-Guinardó crea una xarxa pel foment de l’ocupació laboral

07/12/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha constituït una xarxa de foment de l’ocupació laboral per poder realitzar un catàleg de serveis del districte en aquesta matèria i generar projectes que fomentin l’ocupació de qualitat.

Aquesta xarxa està formada per l’Ajuntament de Barcelona (pel Districte d’Horta-Guinardó, l’Àrea d’Economia Solidària, Social i Cooperativa i Consum, la regidoria de Cicles de Vida, Feminismes i LGTB, i Barcelona Activa); Espai Jove Boca Nord; Fundació Privada Trini Jove; Can Cet; Passar Via; Associació Esclat; Aprise; CETT Alimara; Fundació ADSIS; Centre Juvenil Martí Codolar; PACA (Punt d’Acció Contra l’Atur); Punt d’Informació Juvenil; Creu Roja; i Fundació Surt.

La voluntat del govern del districte és establir i definir possibles sinergies entre els operadors del territori per reforçar la inserció laboral, sobretot entre aquells col·lectius que estan sent més afectats per la crisi econòmica i les polítiques d’austeritat: persones aturades de llarga durada, persones majors de 45 anys, joves, dones, persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

Mercedes Vidal, regidora d’Horta-Guinardó, ha destacat que “l’objectiu del govern és desenvolupar polítiques que permetin crear ocupació de qualitat i lluitar contra la precarietat laboral i per aconseguir-ho hem treballar colze a colze amb les diferents associacions i fundacions que treballen dins de l’àmbit de la inserció laboral”. Vidal ha explicat que un altre dels objectius de la nova xarxa és posar en comú tots els programes de foment de l’ocupació que s’estan realitzant en el districte els diferents operadors i els diferents projectes que estan portant a terme en aquest sentit.

La xarxa també té l’objectiu de conèixer el suport que esta realitzant el Districte en determinats projectes vinculats a aquesta grup de treball i també el que realitza Barcelona Activa, tant a Horta-Guinardó  com a la resta de la ciutat i que pugui ser d’interès per a la xarxa.

Una altra de les propostes dels diferents actors que participen d’aquesta iniciativa és posar en comú totes sinergies i recursos dels operadors de la xarxa per poder crear un projecte d’orientació laboral per a col·lectius  conjunt dins de l’àmbit del districte.

 

Paraules clau

Horta-Guinardó/ ocupació/