El Patronat Municipal de l’Habitatge comença les obres de 47 pisos de lloguer social i 20 allotjaments amb serveis col·lectius al districte de Sant Martí : Servei de Premsa

El Patronat Municipal de l’Habitatge comença les obres de 47 pisos de lloguer social i 20 allotjaments amb serveis col·lectius al districte de Sant Martí

09/12/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) comença en els propers dies les obres d’un complex format per una promoció de 47 habitatges de lloguer social i un Centre d’Allotjament Familiar amb 20 allotjaments, situat al carrer Tànger 38 b, al districte de Sant Martí.

L’edifici d’habitatge social, que comptarà també amb 17 places d’aparcament, tindrà una superfície útil total de 3.515,16 m2. Per altra banda, el Centre d’Allotjament Familiar disposarà d’una superfície útil total de 1.064,64 m2. Els arquitectes autors del projecte són Jaime Coll i Judith Leclerc.

Els habitatges de lloguer social tindran superfícies d’entre 42 m2 i 58 m2. Dels 47 pisos, 39 tindran dos dormitoris i 8 seran d’una habitació. Tots tindran un menjador-sala d’estar i cuina oberta, bany i terrassa. Els adjudicataris d’aquests habitatges pagaran un lloguer social que estarà en funció dels ingressos familiars.

D’altra banda, els 20 allotjaments del Centre d’Allotjament Familiar tindran una superfície d’entre 20 m2 i 30 m2. Estan dissenyats amb un únic espai que integra el menjador i la sala d’estar amb el dormitori i un espai mínim per escalfar aliments. També té un bany independent. Aquests allotjaments estan destinats a persones soles o parelles.

El programa d’allotjaments individuals amb serveis col·lectius s’ha desenvolupat conjuntament entre el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona i l’Àrea de Drets Socials i té com a objectiu facilitar un allotjament temporal –d’uns 6 mesos aproximadament- a persones sense llar i amb necessitat de suport sòcio-educatiu, i que es troben en fase de desestructuració o que acaben de perdre l’habitatge.

El pressupost de licitació de les obres de tot el complex ha estat de 6.595.194,782 € (IVA inclòs). I es preveu que les obres finalitzin durant el tercer trimestre de 2017.





Paraules clau

habitatge/ Sant Martí/