Estovalles de paper ajuden a promoure la interculturalitat al barri del Raval : Servei de Premsa

Estovalles de paper ajuden a promoure la interculturalitat al barri del Raval

27/12/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i BCN Intercultural, ha impulsat l’acció “Juga a descobrir les cultures del Raval” que contempla la distribució de 155.000 estovalles de paper amb el missatge aquest missatge “Juga a descobrir les cultures del Raval” per promoure els valors interculturals del barri, així com la convivència i la implicació d’aquests establiments en aquests objectius.

I és que des de principis del mes de desembre, un centenar de bars i restaurants del Raval, associats a l’Eix Comercial, ofereixen aquestes estovalles als seus clients. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Eix Comercial del Raval, la Fundació Tot Raval i el Raval Cultural. De fet, s’emmarca dins d’un projecte global de la ciutat de Barcelona per promoure la interculturalitat a diferents barris.

 

 

En les estovalles de paper, els clients hi veuen representat una mena de joc que els convida a descobrir el Raval i a fer barri. La llegenda inclou tot d’informació útil sobre el Raval com: on poder anar a comprar, dades sobre Sant Pau del Camp, quan és la festa del Raval o quantes llengües es parlen al barri, entre d’altres.

La intenció d’aquesta proposta és, doncs, donar a conèixer la gran diversitat cultural existent al Raval. Sense anar més lluny –i tal i com destaca la llegenda de les estovalles- en aquest barri s’hi parlen més de 200 llengües, es festegen més de 75 celebracions diferents amb orígens culturals i religiosos diversos o, per exemple, a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu hi ha novel·les en més de 10 idiomes.

A banda d’això, un altre dels focus que també dóna a conèixer aquest mantell de paper és la cultura existent al Raval, l’emergent i la consolidada. I és que sota el paraigües del Raval Cultural (www.bcn.cat/ravalcultural) hi ha més de 300 recursos culturals que converteixen aquesta zona en una de les més importants d’arreu del món quant a densitat cultural.

Aquestes estovalles també serveixen per desmitificar algunes de les llegendes urbanes que en alguns casos han arrelat producte del desconeixement. Per exemple, no és cert que els negocis regentats per persones d’origen immigrant actuïn fora de normativa i tinguin facilitats fiscals. De fet, hi trobem l’enllaç al web del Raval Comercial (www.bcn.cat/ravalcomercial), una iniciativa posada en marxa fa pocs mesos que cerca un consum de proximitat i promocionar el gran nombre de comerços existents. Els de tota la vida, però també els regentats per persones nouvingudes.

Per acabar, aquest mantell també proposa els ingredients necessaris per elaborar un còctel sota un lema suggeridor: “la diversitat combina bé”. Destacant, un cop més, que la interculturalitat és quelcom que combina bé i que té bon gust.





Paraules clau

Interculturaritat/ raval/