La 1a Fira de Consum Responsable promou la sostenibilitat : Servei de Premsa

La 1a Fira de Consum Responsable promou la sostenibilitat

30/12/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La plaça de Catalunya és l’escenari de la 1a Fira de Consum Responsable, Economia Social i Solidària i en el marc d’aquesta Fira amb el lema “El Canvi comença a casa” es presenta del dissabte 2 de gener al dilluns 4 de gener, de les 10:00 a les 15:00 hores, l’espai Barcelona + Sostenible, organitzat per Ecologia Urbana de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

L’espai serà la reproducció, a petita escala, d’una casa on es recullen una sèrie de consells i bones pràctiques que es poden aplicar en el dia a dia a qualsevol casa de Barcelona, per assolir una ciutat responsable i més sostenible.

Amb el lema, “El canvi comença a casa”, aquest espai neix amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania que cal minimitzar l’impacte que les festes i celebracions de Nadal tenen sobre el medi ambient i que tothom pot contribuir a reduir-lo posant-hi remei només canviant petites accions que realitzem cada dia a casa nostra.

 

Coses que es poden fer a l’espai Barcelona + Sostenible

La casa compta amb tres espais diferenciats. Si entreu a la sala-menjador trobareu consells per controlar i reduir el consum energètic a partir de diferents tallers pràctics que es realitzaran sobre eficiència energètica, prevenció de residus, economia circular o consum responsable.

També podreu informar-vos de com funciona l’Assessor energètic i el Mapa de recursos energètics, dues eines disponibles que ajuden a conèixer els detalls del teu consum i com estalviar energia a casa teva i també la capacitat pròpia de generació d’energia.

A la cuina, es donaran a conèixer les claus bàsiques per a lluitar contra el malbaratament alimentari o gestionar els residus amb missatges informatius d’entitats que promouen el consum responsable com la moda ètica, la reutilització i prevenció de residus, el consum de proximitat i el comerç just i aprofitament alimentari, la mobilitat sostenible i l’economia social i solidària.

Si sortiu al balcó, que simula una terrassa verda, podreu deixar la vostra empremta, idees, fotografies i propostes al mapa de Barcelona + Sostenible. El mapa és una eina interactiva que vol promoure la sostenibilitat a la ciutat on es poden trobar iniciatives i serveis que contribueixin a la construcció d’una societat més responsable, justa i inclusiva.

El mobiliari, la decoració i el material general que trobareu en aquesta casa prové d’entitats socials sense ànim de lucre i/o botigues familiars respectuoses amb el medi ambient i la sostenibilitat.

L’Ajuntament ha volgut que la plaça de Catalunya esdevingui l’espai on gaudir d’activitats de tota mena i per a tots els públics durant les Festes de Nadal. L’objectiu és difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat i fan possible alhora una economia realment social i solidària. Són propostes modestes respecte del consumisme massiu, però que mostren que existeixen projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental, i que fan possible i potencien el consum responsable.

Fins al 4 de gener es podrà visitar la fira i descobrir l’àmplia oferta dels estands que abasten una bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació, roba, cultura i coneixement, restauració, formació, comunicació i informació crítica, lleure i turisme responsable, finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut i cures, energia i telefonia responsable i altres serveis, com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.





Paraules clau

consum/ consum responsable/