Nou Barris referma el seu compromís amb la formació i la inserció laboral a l’Eix Besòs : Servei de Premsa

Nou Barris referma el seu compromís amb la formació i la inserció laboral a l’Eix Besòs

06/01/2016Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte de Nou Barris referma el seu compromís amb la formació i la inserció laboral als barris de l’Eix Besòs. Aquest 2016, el Districte tornarà a tirar endavant programes de formació i ocupació que tenen per objectiu afavorir la cohesió social i el desenvolupament dels barris de l’Eix Besòs, en el marc d’una estratègia del govern municipal per treballar de forma integrada sobre els barris més vulnerables de la ciutat.

La Comissió de Govern del 17 de desembre va aprovar dos convenis de col·laboració amb dues entitats amb recorregut en l’àmbit de la capacitació i la inserció laboral per tal de dur a terme les activitats que s’oferiran, la selecció de participants, les accions formatives i les tasques de difusió i coordinació amb els diferents agents socials del territori.

Tots dos programes, amb el suport pressupostari de l’Àrea de Drets Socials, es posaran en marxa aquest mes de gener i comptaran amb una major dotació econòmica que l’edició anterior, fet que es vincula també a l’increment de la partida per a programes de formació i ocupació propis del Districte previst a la proposta de Pressupost de 2016.

Un dels acords s’ha signat amb l’empresa d’inserció Aprise Catalunya, i permetrà millorar la capacitació professional de 24 persones en l’àmbit dels riscos laborals en la construcció. A més, inclou la posterior contractació durant sis mesos de 9 persones en situació de risc d’exclusió social per a realitzar tasques de rehabilitació i arranjament de mobiliari urbà.

A través del conveni, que preveu una aportació municipal de 107.000€, es pretén generar oportunitats de treball i desenvolupament professional i empresarial en els barris de l’Eix Besòs. També es treballarà per consolidar un model de cooperació orientat a crear espais de treball i d’ocupació als col·lectius més vulnerables.

El segon projecte el desenvoluparà la Cooperativa Desenvolupament Comunitari per tal de promoure la formació, sensibilització i experiències pilot en matèria de sostenibilitat energètica. La finalitat és lluitar contra l’atur i afavorir la contractació de persones en atur de llarga durada residents als barris de l’Eix Besós de Nou Barris, així com incentivar la cultura emprenedora i l’economia social i solidària mitjançant tallers d’emprenedoria i l’impuls de projectes d’utilitat social.

Es garantirà la formació i pràctica professional d’un mínim de 15 persones en el sector de les auditories energètiques d’edificis a través d’un curs de formació de 150 hores de durada, i es contractarà un equip de 9 persones per un període de sis mesos per elaborar els informes i auditories energètiques dels equipaments municipals que es determinin. El consistori hi aporta un total de 100.000€.

 

Balanç de l’edició de 2015

L’any 2015 s’han dut a terme tres projectes a l’Eix Besós en col·laboració amb entitats i empreses d’inserció per millorar el grau d’ocupabilitat i la inserció sociolaboral del col·lectiu de persones en risc d’exclusió social.

Per una banda, amb la Fundació Engrunes s’ha realitzat un projecte de rehabilitació i manteniment de mobiliari urbà en què han participat 17 persones, de les quals 12 han trobat feina en finalitzar el conveni –nivell d’inserció del 70%–. En concret, s’han fet treballs de manteniment sobre un total de 1.198 caixes de subministrament ubicades al Districte –reparació, pintura, tractaments antigraffiti, etc–, i s’ha realitzat un cens d’aquests elements amb la seva corresponent geolocalització.

Amb Aprise Catalunya s’ha dut a terme un projecte de capacitació laboral en l’àmbit de la construcció que ha format 24 persones amb experiència en aquest àmbit i en situació d’atur, alguns d’ells amb accés al subsidi d’atur i d’altres sense cap ingrés econòmic. Han rebut formació en Prevenció de Riscos Laborals i acompanyament en el procés de recerca de feina. Gràcies a la iniciativa, 11 persones han trobat feina.

Finalment, el projecte EOO-CLERCS ha promogut la creació d’espais d’oportunitats per a l’ocupació i la creació d’un cercle d’empreses responsables. L’objectiu ha estat potenciar nous projectes mitjançant la detecció i foment de mentors de les iniciatives d’autoocupació existents al Districte i la creació d’un banc de recursos i empreses que els donin suport.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Franja Besòs/ joves/ Nou Barris/ ocupació/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina