El programa de suport a joves creadors “L’Estenedor” impulsa els projectes de moda del districte les Corts : Servei de Premsa

El programa de suport a joves creadors “L’Estenedor” impulsa els projectes de moda del districte les Corts

26/01/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El programa de suport a joves creadors L’Estenedor afronta la setena edició orientada al disseny de moda (tèxtil i complements), al districte de les Corts. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a la creació d’artistes emergents, apropar els/les dissenyadors/es al món de l’emprenedoria, establir sinèrgies entre professionals i amateurs del disseny i la moda, així com difondre i promoure el sector del disseny i la moda del districte.

En la seva edició 2016, el projecte s’amplia amb coneixements empresarials per a la creació d’un negoci, més recursos de qualitat pels participants i noves oportunitats als emprenedors per tal d’aportar valor afegit a la seva trajectòria.

A diferència d’anys anteriors, enguany el programa té un format anual, i ofereix als participants una formació especialitzada en un itinerari a l’emprenedor/a dissenyat per Barcelona Activa, que es duu a terme de gener a març, i la participació a càpsules formatives del programa Obert al Futur que impulsa també Barcelona Activa, a l’abril. A més, l’Ajuntament es fa càrrec de la producció de plafons divulgatius de cadascuna de les marques participants, i ofereix donar a conèixer noves tècniques i altres materials, com la Tecnologia 3 D aplicada al disseny de moda, amb la col·laboració de l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

Barcelona Activa ofereix també als inscrits la possibilitat de participar en la sessió “Emprenedoria en viu”, emmarcada en l’Itinerari a l’emprenedor/a dissenyat per Barcelona Activa. Assistir a aquesta activitat, prevista pel 29 de febrer, els permetrà compartir experiències amb emprenedors i emprenedores del sector.

Els projectes guanyadors participaran a les Mostres de Comerç del districte de les Corts, que tenen lloc als mesos de maig, juny i octubre, i a la iniciativa Botigues Creadores, amb la col•laboració de l’Eix Comercial Sants-Les Corts.

 

Una iniciativa en marxa es de 2009

L’Estenedor és una iniciativa municipal de l’Ajuntament de Barcelona, vehiculada a través del districte de les Corts i Barcelona Activa. Va néixer l’any 2009 amb la voluntat de donar suport als joves creadors de diverses disciplines artístiques, potenciant i mostrant les seves creacions i obres a la població del territori de les Corts.

Des de llavors el programa ha anat tractant diverses disciplines, des de l’art del grafit fins a la música. Enguany el programa es centra en la moda i s’adreça tant a joves emprenedors que volen iniciar el seu negoci i professionalitzar-se en el disseny de la moda, com a persones adultes que volen reconduir el seu futur professionals i obrir-se camí en el sector empresarial del disseny tèxtil i complements.

Aquesta setmana s’inicien les entrevistes per contactar amb les persones interessades en participar en el programa, per conèixer de primera mà la seva situació i necessitats, i poder així adaptar els recursos del programa a la situació de cada participant.





Paraules clau

Disseny/ Les Corts/ moda/