Nou Barris guanyarà un nou equipament públic amb el casal de barri de Torre Baró : Servei de Premsa

Nou Barris guanyarà un nou equipament públic amb el casal de barri de Torre Baró

30/01/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Nou Barris tira endavant els tràmits per a la construcció d’un nou casal de barri a Torre Baró. El dijous passat, la Comissió de Govern va aprovar inicialment el projecte d’execució d’aquest nou equipament públic, que s’ubicarà a la planta primera d’un edifici de recent construcció situat a l’avinguda Escolapi Càncer, 5.

El projecte preveu un pressupost total per a l’actuació de 1.358.234,70€, i contempla reformar la primera planta de l’immoble, ara desocupada, per adaptar-la i adequar-la a l’ús de casal de barri. El Districte planeja dotar pressupostàriament el projecte en els propers mesos i iniciar abans de l’estiu les obres, que duraran 10 mesos i permetran guanyar un nou espai sociocultural i de proximitat per oferir i promocionar les iniciatives de les entitats socials, culturals i veïnals del barri i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L’immoble que acollirà el casal és un dels adquirits per l’Ajuntament a Regesa en l’àmbit de Torre Baró per tal d’incrementar el parc d’habitatge públic. A més, permetrà sumar un actiu més a l’entorn de la renovada plaça de l’Eucaliptus i dinamitzar l’activitat i la regeneració integral de la part baixa del barri.

El centre disposarà d’uns 1.450 m2. Estarà equipat amb un espai de trobada amb equipament per a seure, menjar i beure, una aula de cuina, aules-tallers, una sala de reunions i una sala-aula polivalent. També disposarà d’un espai reservat per a l’Associació de Veïns i Veïnes de Torre Baró i un altre per a la gent gran, a més d’un buc d’assaig, un magatzem, una sala de direcció i serveis.

El casal de barri tindrà dues entrades, una a la planta baixa, que dóna al carrer Escolapi Càncer, i una altra des de la planta segona de l’immoble, que dóna al carrer Castelldefels, i es distribuirà en tres zones principals on es desenvoluparan les activitats. El primer bloc agruparà els espais destinats a l’AVV de Torre Baró i a la gent gran, els magatzems, l’aula de cuina, la sala de reunions i serveis. Hi haurà un altre bloc que farà d’espai d’acollida, estada i reunió de grups i comptarà amb una sala polivalent. I al tercer bloc s’hi situaran les aules-taller, serveis i les dues sortides del local.





Paraules clau

Nou Barris/