Els sindicats majoritaris de bus i la direcció arriben a un preacord de conveni que han de ratificar els treballadors : Servei de Premsa

Els sindicats majoritaris de bus i la direcció arriben a un preacord de conveni que han de ratificar els treballadors

10/02/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La majoria del Comitè d’Empresa i la Direcció de Bus han signat avui un preacord  de Conveni Col·lectiu pels anys 2015-2018 que serà sotmès pels sindicats signants a referèndum  durant els propers dies.

Aquest preacord garanteix l’estabilitat laboral i organitzativa de l’empresa de Bus per als propers anys i unes condicions laborals de qualitat. Tot això mostra la predisposició de TMB per arribar a acords, amb l’objectiu de prestar el millor servei públic de transport a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Els punts principals del preacord són els següents:
A nivell econòmic.

– Increment del poder adquisitiu dels treballadors, en el context del marc de contenció establert al Contracte Programa i la normativa legal, inclòs les limitacions de massa salarial imposades per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

– Millores a la prima per objectius.
A nivell social.

– Manteniment dels llocs de treball, garantint el foment d’ocupació per les noves contractacions que se’n deriven.

– Manteniment de la jornada laboral i del sistema de festes i descansos.

– Accés a la jubilació parcial als treballadors/es en els termes establerts en cada moment per la legislació laboral.

– Foment de polítiques dirigides a la conciliació de la vida laboral i familiar i a la igualtat de gènere.

– Promoció d’un conveni amb les Administracions, per impulsar la Formació Professional Dual i d’Alternança.
Finalment, per reforçar la seva aposta pel transport públic de superfície, TMB es compromet “a fer totes les actuacions tècniques, jurídiques i econòmiques per poder esdevenir l’operador del nou tramvia, aportant tot el coneixement i l’experiència que té com a empresa pública excel·lent i referent en el sector”.

Les condicions pactades en aquest preacord són les màximes a les quals pot arribar l’empresa, que està limitada per la contenció de la despesa imposada per l’actual marc legal, normatiu i pressupostari derivat de les Lleis de Pressupostos Generals de l’Estat i els convenis de finançament del transport públic.





Paraules clau

bus/