L’Ajuntament demanarà la retirada del concert a l’escola Maristes de Sants-les Corts : Servei de Premsa

L’Ajuntament demanarà la retirada del concert a l’escola Maristes de Sants-les Corts

16/02/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà la retirada del concert educatiu a l’escola Maristes de Sants- les Corts en el cas que es demostri que aquest centre no va complir amb els requeriments establerts pels protocols d’actuació davant dels casos d’assetjament i abusos a menors. Ho ha anunciat avui el comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, durant la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, arran d’un prec formulat pel PSC en el qual es demanava la revisió dels protocols i els marcs d’actuació en casos d’abusos sexuals. El Govern no només ha acceptat aquest prec sinó que també ha anunciat que estudia personar-se en la causa judicial, a través del Consorci d’Educació de Barcelona, a favor de les víctimes quan aquesta s’instrueixi.

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha recordat en el debat que s’ha produït a la comissió que “des del primer minut en què es va conèixer el cas vam demanar al Consorci que s’iniciés l’expedient informatiu per revisar el procés”. Essomba, per altra banda, exposat quines són les polítiques del Govern municipal davant dels casos d’abusos sexuals a menors per part d’educadors en centres educatius. Ha dit que es basen en la transparència, en el principi de legalitat i en el principi d’atenció psicològica. Per garantir la transparència cal verificar els mecanismes d’informació de la direcció del centre envers la comunitat educativa, envers el Consorci d’Educació, envers el sistema Judicial i envers la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament. És per aquest motiu que es va sol·licitar l’obertura d’aquest expedient informatiu. A més, es revisaran els protocols d’informació i transparència per tal que permetin actuar a l’administració educativa i a la justícia amb la màxima diligència.

Un abús a un menor per part d’un adult en un centre educatiu suposa una vulneració molt greu dels drets dels infants, i de fet està tipificat com a delicte a l’ordenament jurídic. Per aquest motiu, el Govern municipal no vol restar impassible i atès que es tracta d’un centre sostingut amb fons públics, l’Ajuntament actuarà en el marc del Consorci sol•licitant la retirada del concert i la possibilitat de personar-se a la causa judicial en favor de les víctimes.

Pe últim, el Govern municipal vol promoure un conveni amb entitats catalanes especialitzades en abusos sexuals a menors per a la intervenció amb les víctimes, amb les famílies i amb la comunitat educativa.





Paraules clau

escola Maristes/ Sants-Les Corts/