Nova etapa en la direcció de diversos equipaments i programes culturals. Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports (Febrer 2016) : Servei de Premsa

Nova etapa en la direcció de diversos equipaments i programes culturals. Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports (Febrer 2016)

16/02/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Una de les principals necessitats que hem detectat en el sistema cultural de la ciutat és la reordenació del seu mapa d’equipaments. Partim de la base que, un cop construït aquest mapa, la següent prioritat que cal atendre és la consolidació dels equipaments ja existents, més que seguir ampliant el llistat amb noves infraestructures. Aquesta consolidació implica dotar els espais i centres d’una major independència, de manera que puguin desenvolupar el seu treball amb més autonomia, d’una manera més propera als ciutadans, i que puguin apostar amb més claredat pel teixit cultural de base, que al capdavall és el que ha d’acabar nodrint la programació cultural de la ciutat, tant als grans equipaments públics, com als espais de difusió i exhibició privats.

Alguns dels programes i equipaments municipals de cultura han de renovar els seus càrrecs directius durant els propers mesos. Aquesta, doncs, serà una bona oportunitat per entomar aquesta necessària reestructuració. La provisió de càrrecs directius dels equipaments i programes municipals es vol fer, ja d’entrada, aplicant polítiques de transparència i introduint-hi mecanismes participatius, a través de concursos públics que comptin amb la participació de grups d’experts que aportaran la seva mirada independent en la conceptualització i la resolució dels concursos.

El mes de gener de 2016 ja s’ha resolt el primer d’aquests concursos, el de la programació del Centre d’Art Contemporani de Fabra i Coats durant l’any 2016. Durant aquest mes de febrer es convocarà el concurs de direcció de La Virreina Centre de la Imatge i posteriorment es convocarà el del Grec-Festival de Barcelona; el concurs de direcció del Museu Picasso es preveu que es resolgui al llarg de l’any, i més endavant, però dins del present mandat, estan previstos els concursos de direcció dels museus Etnològic i de Cultures del Món i del Born Centre Cultural. Per últim, també està previst impulsar els concursos de direcció de diversos equipaments consorciats.

A continuació presentem un breu resum de l’estat de tramitació i de les principals característiques d’aquests concursos.

Descarregar dossier en format PDF

 

Nota de premsa relacionada:





Paraules clau

cultura/ equipaments/ programes/