L’Ajuntament de Barcelona dóna ple suport al bicentenari de la Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona dóna ple suport al bicentenari de la Festa Major de Gràcia

29/02/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del districte de Gràcia, ha expressat avui el seu ple suport a la celebració del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, que vol organitzar la Fundació Festa Major de Gràcia, un esdeveniment que se celebrarà el proper any 2017, en record a la primera referència escrita d’aquest esdeveniment, que data del 1817, i que es recull en un llibre titulat “Muralles enllà”, de la sèrie Visions Barcelonines 1760 – 1860 , de l’historiador Francesc Curet (Editorial Dalmau i Jover. Barcelona 1956).

Els actes del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia tindran lloc entre el maig de 2017 i el maig del 2018. Durant aquell any, l’objectiu de la Fundació Festa Major de Gràcia és omplir d’activitats els 12 mesos que el conformen amb exposicions, conferències, xerrades, jornades de debat, dies de recuperació de memòria històrica, simposis, tallers, etc…

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat la importància del projecte “singular i ple d’ànima”, no només pels graciencs sinó també per a tota la ciutat. “Estem davant d’un projecte potent, que sense cap mena de dubte sobrepassa Gràcia, però és precisament Gràcia qui li dóna caràcter”. Badia n’ha volgut subratllar els valors que implica aquest projecte, “i que compartim”, com la il·lusió col·lectiva. “Cridem a veïns i veïnes, entitats i altres administracions a sumar-se, empoderar-se i fer-se seu aquest Bicentenari”, ha conclòs.

Per a dissenyar totes aquestes activitats, la Fundació Festa Major de Gràcia posarà en marxa, a partir de demà i fins al 13 de maig d’enguany, un procés de participació obert perquè tothom pugui fer arribar les propostes per al bicentenari. Ho podran fer físicament, a través d’unes bústies instal·lades a la seu del districte, al Centre Cívic La Violeta i a la seu de la Fundació de la Festa Major, o a través del correu bicentenari@festamajordegracia.cat.

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha destacat que aquest esdeveniment “es concep com una acció en la qual la societat gracienca n’ha de ser la principal organitzadora, destinatària i protagonista”, i que ha d’estar basada en els conceptes de participació, creativitat, transversalitat, recuperació de la memòria i reflexió cap al futur.

El comissari del Bicentenari serà el dissenyador, etnògraf i pedagog, Josep Mañà.





Paraules clau

festa major/ Gràcia/