Vint-i-quatre colles recorreran els carrers de Gràcia per Sant Medir : Servei de Premsa

Vint-i-quatre colles recorreran els carrers de Gràcia per Sant Medir

02/03/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Gràcia ja està a punt per viure, de nou, la tradicional cavalcada de Sant Medir, on enguany participen 24 colles. Durant la diada, que aquest any celebra 186 anys d’història, es llançaran 46 tones de caramels. A partir de les 10 hores, totes les colles passaran per la Plaça de la Vila, on els nens i nenes de les escoles i veïns i veïnes podran saludar els romeus i romeves, els carruatges i els cavalls.

Al vespre, a partir de les 19 hores, les colles arribaran a la zona de concentració i es preparen per iniciar puntualment a les 20h la Baixada del la nit, que desfila per tot el carrer Gran de Gràcia, des del c/Nil Fabra fins el Pla de Salmerón, i on hi participarà el regidor de Gràcia, Eloi Badia.

Per la baixada de la nit les colles s’organitzen encapçalades per l’anomenat cos de bandera, compost per tres genets muntats a cavall i la bandera de la colla portada pel banderer. La resta de romeus van muntats en cavalls, carruatges o camions, i acompanyats d’un grup de música. Les colles baixen per ordre d’antiguitat, i encapçala la desfilada la colla la Moderna l’abanderada d’aquest any segons la roda que se segueix any rere any, establerta per la federació.

Els símbols que porten els romeus durant la festa són el llacet amb una fava i la medalleta del sant i un pomet de violetes. La desfilada l’obrirà la Guàrdia Urbana muntada acompanyats per la banda i els representants de la Federació i de les institucions.

Aquest any, un total de 2.000 persones participaran de la Baixada de la nit:

També participen activament els serveis de la Guàrdia Urbana i de neteja. Com a novetat d’aquest any s’ha treballat diferents mesures de sostenibilitat: d’una banda s’ha acordat amb la Federació de colles de Sant Medir la recollida de les caixes de cartró dels caramels per reciclar-les. D’altra banda, es distribuiran com a prova pilot mostres de caçacaramels de cartró i de bosses de roba per contribuir a la reducció de les bosses de plàstic.

 

Les Colles de Sant Medir 2016

Són 24 colles: La Moderna de Gràcia (portadora de la bandera de la Federació abanderada 2016), l’Antiga de Sant Medir, Agrupació Bonanova, La Unió Gracienc, La Humorística de Sant Medir, La llibertat Gracienca, La Gardènia, Victòria, Monumental, La Parròquia de Sant Medir, Els Pilons, el Timbaler del Bruc, Els Amics, Els Tivats, La Nova de Sarrià, L’Amistat de Gràcia, Els Patufets, La Pessigolla, Cal Ros, Dolça, Jovenívola, La Providència, El Drac Ensucrat, Colla del Cau, La Tradicional de Gràcia. De les 24 colles, 18 pertanyen a Gràcia, 5 són de Sarrià-Sant Gervasi i 1 de Sants Montjuïc.

 

Afectacions puntuals al trànsit

Amb motiu de la celebració de la Festa de Sant Medir a Gràcia, durant el matí la Guàrdia Urbana realitzarà talls de trànsit puntuals per facilitar el pas de les comparses icarrosses pels diferents carrers durant els diferents recorreguts previstos.

A partir de les 09.00 hores, només en cas necessari, per donar pas a les diferents colles durant els seus desplaçaments pels carrers de la Vila de Gràcia, es tallarà el trànsit als carrers següents (es facilitarà l’accés al veïnat i usuaris dels pàrquings):

Un cop comencin les cercaviles el perímetre format pels carrers Còrsega, Via Augusta, av. Príncep d’Astúries, pl. Lesseps, Trav. de Dalt, Sardenya i Còrsega, restarà afectat pels recorreguts, per la qual cosa i en funció de la situació del trànsit en cada moment es realitzaran desviaments esporàdics, si s’escau, cap a les vies menys saturades, per mantenir un mínim de fluïdesa en la circulació fins l’acabament dels actes.

Entre les 15.00 i les 16.00 hores i en funció del moment d’arribada de les colles als carrers de la concentració es tallarà la circulació longitudinal dels carrers Mossèn Masdexeixart, Sant Salvador i Nil Fabra per facilitar la concentració.

A les 18.00 hores, o abans si fos necessari, es tallarà la circulació longitudinal de:

A les 19.30 hores, o abans si fos necessari, es tallarà la circulació longitudinal de:

 

 

 

 





Paraules clau

Gràcia/ sant medir/