Marta Carranza assisteix dissabte a la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau : Servei de Premsa

Marta Carranza assisteix dissabte a la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

04/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, assistirà aquest dissabte 5 de març a partir de les 9.45h hores a la 28a edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau, organitzada per la Fundació Cors Units i l’ Hospital de Sant Pau amb el suport de la Fundació DIR i l’Institut Barcelona Esports. Des del 1989, més de 2.000 atletes han participat en aquesta cursa, i els diners aconseguits han permès dur a terme una vintena d’investigacions sobre la relació entre esport i salut.

A les 9.45 hores, es faran els parlaments institucionals per part de la comissionada d’Esports de Barcelona, Marta Carranza, el responsable de la Unitat de Proves d’Esforç del Servei de Cardiologia de l’Hospital, Ricard Serra, i el president de la Fundació DiR, Ramon Canela. L’esportista Natàlia Via-Dufresne donarà el tret de sortida.

La cursa es durà a terme dins el Recinte Modernista de Sant Pau. En paral•lel, i per primera vegada, s’ha organitzat també una caminada solidària pels voltants de l’hospital, amb l’acompanyament de gossos i tècnics del Centre de Teràpies Assistides per Cans.

AGENDA PER AL CAP DE SETMANA:

El dia següent, diumenge 6 de març, tindrà lloc la Caminada a Sant Andreu en el marc de les Caminades Barnatresc. En aquest cas, la sortida serà a les 9h, a la plaça de Can Fabra, i l’arribada tindrà com a hora límit les 13 h a la mateixa ubicació.

També diumenge es celebrarà el X Cross infantil Ciutat Vella al parc de la Ciutadella. Els primers en participar seran els nois i noies nascuts els anys 1998 i 1999, que començaran a les 10 hores i faran un recorregut de 2.300 metres. Els últims seran els nens i nenes nascuts els anys 2010 i 2011, que començaran a les 13.05h amb un recorregut de 400 metres. Aquesta és la cinquena de les set proves que conformen el calendari del Challenge Cros Escolar 2015/2016.

Cada any, les 12 universitats catalanes organitzen la cursa atlètica Unirun amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Aquest any, la cursa se celebra diumenge 6 de març i compta amb un recorregut de 6.779 metres. Començarà a les 9.30h al Passeig Garcia Fària, davant el Parc Diagonal Mar, entre el c/Selva de Mar i el c/Josep Pla. La zona d’arribada estarà emplaçada al Parc del Fòrum i el temps límit per fer la prova serà d’1 hora i 10 minuts.

També diumenge, Can Baró serà l’escenari de la VII Cursa Escolar del barri, organitzada per l’Escola Artur Martorell. Poden participar els nois i noies nascuts entre l’any 1998 i l’any 2014. El recorregut discorre pels carrers propers a l’escola Acis-Artur Martorell i la distància serà diferent segons l’edat del corredor.





Paraules clau

esport/