Ada Colau lliura les medalles a Bombers de Barcelona amb motiu de la festa del patró : Servei de Premsa

Ada Colau lliura les medalles a Bombers de Barcelona amb motiu de la festa del patró

08/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada del Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha presidit aquest matí al Saló de Cent de l’Ajuntament l’acte de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu, que se celebra el 8 de març, i ha lliurat les medalles de reconeixement a diversos membres dels Bombers de Barcelona.

 

 

L’alcaldessa ha destacat la gran professionalitat del Cos de Bombers de Barcelona, “un dels col·lectius més estimats pels ciutadans i ciutadanes”. Les autoritats han entregat 25 Genoveves al personal jubilat del cos, una placa a un bombers que ha complert 35 anys de serveis, i 21 medalles de bronze al personal que porta 25 anys al cos.

Al finalitzar el lliurament de medalles, Ada Colau ha senyalat la important tasca de prevenció que realitza el cos de Bombers de Barcelona, “el millor sinistre és el que no es produeix. I és important que ajudem als veïns i veïnes de Barcelona a conèixer i evitar situacions de risc”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que a la ciutat de Barcelona fa temps que es treballa per anticipar-se als fets, i per aquest motiu s’ha impulsat també el nou Parc de la Prevenció al carrer Lleida que serà una realitat properament.

Colau també ha reconegut la tasca anònima que els bombers fan cada dia, “una feina que és imprescindible per al bon funcionament de Barcelona i el benestar dels i les que hi vivim”.

El Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha destacat la llarga trajectòria del cos, amb una història de 150 anys de dedicació a la ciutat. “Fan part d’un cos guiat per la convicció, amb valors arrelats en principis de servei públic, seguretat, transversalitat, proximitat, lleialtat i compromís envers les veïnes i els veïns de Barcelona”, ha destacat Recasens, que ha senyalat que actualment el concepte de Bombers és un concepte basat en la professionalitat, en la formació i la bona praxis, sense perdre la vocació i la dedicació.

Durant l’any 2015 el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona va fer un total de 15.755 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques, i tasques de prevenció operativa

L’SPEIS posa especial èmfasi en la tasca preventiva i recomana una sèrie de consells a l’hora d’evitar incendis com també com actuar davant d’aquesta situació. Els consells es distribueixen a través de les xarxes socials del Cos de Bombers, @BCN_bombers, i d’altres comptes municipals, i a través de la web de l’SPEIS, http://www.bcn.cat/bombers/ca/consells.html.

Des d’avui també es podrà seguir l’activitat del cos de Bombers de Barcelona a través del nou compte d’Instagram @bombers_bcn (https://www.instagram.com/bombers_bcn/)





Paraules clau

bombers/