Marta Carranza: “El rècord de 20.221 inscrits a la Zurich Marató de Barcelona ens situa entre les cinc primeres d’Europa” : Servei de Premsa

Marta Carranza: “El rècord de 20.221 inscrits a la Zurich Marató de Barcelona ens situa entre les cinc primeres d’Europa”

10/03/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Per primera vegada en 38 anys, la Zurich Marató de Barcelona superarà els 20.000 participants. A tres dies de la prova, doncs, ja es pot dir que la ciutat viurà diumenge 13 de març a partir de les 8.30h una marató de rècord.

La comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, ha destacat el valor d’aquesta fita expressant que “ens sentim molt orgullosos d’aquests 20.221 participants. Aquest rècord ens col•loca com a primera marató d’Espanya i dins les cinc principals d’Europa, al costat de ciutats que tenen una tradició molt més llarga amb les maratons. Felicitats a tots perquè aquesta xifra és la punta de l’iceberg del gran nombre de corredors que omplen la ciutat cada dia i que, de segur, comparteixen la vivència de la marató encara que no la corrin”.

Carranza ha posat en relleu que “hi ha hagut molts reptes assolits aquest any. El primer, el de la participació. El segon, que per primera vegada hi ha un 18% de participació femenina, hem pujat 4 punts en 3 anys, i aquest és un augment molt significatiu. Hem aconseguit també fer una marató atractiva per als internacionals i compaginar l’alt nivell de la prova i el fet que sigui una marató popular. El cinquè repte és el d’implicar tota la ciutat en aquesta festa de la marató. No ha estat fàcil, però la ciutat hi està volcada amb la Marató de la ciutat.

La Zurich Marató de Barcelona està catalogada amb el segell de bronze per l’Associació Internacional de Maratons, un reconeixement que atorga la IAAG basant-se en aspectes com l’organització de la cursa, els rècords de la prova i el seu recorregut, la comunicació o els corredors d’elit participants.

Entre les novetats d’aquest any, destaca el fet que per primera vegada tots els participants portaran el xip al dorsal per tal que sigui més còmode a l’hora de córrer.

Al llarg dels 42,195 kilòmetres de recorregut, la Zurich Marató de Barcelona comptarà amb 15 punts d’avituallament, més un ampli avituallament final situat a la línia d’arribada. A partir del quilòmetre 5, trobarem punts d’avituallament líquids cada 2,5km. El primer avituallament sòlid estarà localitzat al quilòmetre 15.

HI haurà també 53 punts d’animació que s’ubicaran al llarg del recorregut per tal d’acompanyar el públic que vingui a animar als atletes. Entre aquesta oferta, hi haurà des de grups musicals, de percussió, degustacions, arts marcials o dansa.


I Concurs de Microrelats

Durant l’acte també s’ha donat a conèixer el guanyador del I Concurs dels Microrelats de la Zurich Marató de Barcelona a twitter. @tinolives ha guanyat el concurs amb la piulada:

““#maratomeva una marató és una drecera cap al paradís que passa per l’infern”

L’Institut Barcelona Esports ha convocat aquest any el I Concurs de Microrelats de la Zurich Marató de Barcelona a Twitter amb la voluntat de crear un espai per expressar les sensacions i emocions que es viuen en acabar una prova de tanta exigència física com és una marató. En total, s’han rebut xxx missatges.

Els participants han hagut de contestar la pregunta “Què se sent en creuar la línia de meta d’una marató?” i han pogut enviar els tweets entre els dies 1 i 7 de març en català, castellà, anglès i francès, incloent-hi el hashtag #maratomeva.

El jurat ha estat format per la comissionada d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; l’escriptora Empar Moliner, autora del llibre “Tot això ho faig perquè tinc molta por”; i l’escriptor Miquel Pucurull, autor del llibre “Mai no és tard”.

Amb aquesta acció, la Zurich Marató Barcelona incideix un cop més en la seva voluntat de fer de la cursa una experiència completa tant per als atletes que hi participen com per a la ciutadania de Barcelona que els acull, completant la prova atlètica amb nombroses activitats paral•leles.





Paraules clau

esport/