Pisarello clou la jornada “Economies col·laboratives procomuns: polítiques, tecnologies i ciutat per a les persones” : Servei de Premsa

Pisarello clou la jornada “Economies col·laboratives procomuns: polítiques, tecnologies i ciutat per a les persones”

11/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 13 de març, a les 19:00 hores, el tinent d’alcaldia de treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, clourà la jornada “Economies col·laboratives procomuns: polítiques, tecnologies i ciutat per a les persones” (Sala Emprèn, edifici Barcelona Activa, Carrer Llacuna, 162 -164). L’acte de cloenda recollirà les conclusions del treball conjunt dels participants, que serviran com a base per al disseny de les polítiques públiques en aquest àmbit i per elaborar un manifest que reculli propostes per al Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019, així com recomanacions que es puguin traslladar a la Comissió Europea. El mateix diumenge, a les 10:00 hores, la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, participarà a la taula rodona sobre “Peer cooperativism: Vincles entre l’economia col·laborativa, l’economia feminista i l’economia social”.

La trobada, que té lloc l’11, 12 i 13 de març, està organitzada pel grup de treball Bar Cola, el projecte europeu P2PValue i l’Ajuntament, a través de Barcelona Activa i la nova Àrea d’Altres Economies, per posar de manifest la rellevància del model Procomú de l’Economia Col•laborativa, proposar el codisseny de polítiques públiques per promocionar-lo i avançar propostes tècniques per a la construcció de plataformes col•laboratives.

L’Economia Col•laborativa Procomú es refereix a un model emergent basat en la producció col•laborativa de recursos i serveis articulada a partir de plataformes digitals, en comunitats de persones contribuïdores que s’autogovernen i en la propietat compartida d’un recurs comú i que es fa accessible com un bé públic. Els casos “clàssics” i de gran èxit son el programari lliure (que domina per sobre del programari privatiu a molts camps de programari) i la Wikipedia. La producció procomú s’està expandint no només a àrees amb un fort component de coneixement o de caràcter immaterial, sinó també a producció material com maquinaria (FabLabs, Open Source Ecology), allotjaments (couchsurfing) o divises (monedes locals).





Paraules clau

economia col·laborativa/