L’Ajuntament lliura els habitatges en dret de superfície del carrer del Doctor Aiguader, a Ciutat Vella : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura els habitatges en dret de superfície del carrer del Doctor Aiguader, a Ciutat Vella

14/03/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) ha començat a lliurar els habitatges de la promoció del carrer del Doctor Aiguader, 15, al districte de Ciutat Vella. La promoció té un total de 150 habitatges, 120 dels quals són en dret de superfície i la resta es destinen al programa “Canvia’t d’habitatge”, i per tant s’adjudicaran a veïns i veïnes de la Barceloneta en règim de lloguer assequible, i en concret a persones grans amb problemes de mobilitat, que actualment viuen en habitatges sense ascensor i amb condicions que no els permeten la mobilitat.

 

Renfe-5

Renfe-124_7

 

Els habitatges de dret a superfície són d’1, 2 i 3 dormitoris, i tenen una superfície útil d’entre 41 i 75 m2. Les quotes mensuals d’aquests habitatges, amb traster i aparcament inclosos, estan entre els 304 i els 672 euros mensuals. La quota que hauran de pagar les famílies depèn de la superfície de l’habitatge i de l’obtenció 80% o el 100% de finançament.

El règim de tinença en dret a superfície consisteix a comprar per 75 anys, tot i que el sòl continua en mans de l’administració. Un cop transcorregut aquest període, la propietat passa a mans de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest període, però, es pot ampliar 15 anys més. El dret de superfície suposa pagaments que estan molt per sota del preu de mercat. Això no obstant, és una figura de tinència d’habitatge que pressuposa capacitat d’estalvi, ja que cal fer una inversió inicial (20% pis, IVA, notari). Per un pis de 60m2 amb plaça de pàrquing i traster és aproximadament de 40.000€.

Amb tot, aquest règim de tinença té avantatges que donen estabilitat i seguretat als adjudicataris.

Pel que fa als 30 habitatges del programa “Canvia’t d’habitatge”, estan destinats a veïns i veïnes de la Barceloneta que viuen en habitatges de quart de casa sense ascensors, i en pisos que no estan situats en planta baixa, tant si són propietaris de l’habitatge on viuen, com si són llogaters, poden sol·licitar algun dels pisos de la promoció de Doctor Aiguader, ja que disposen d’ascensor i de les comoditats necessàries perquè els siguin completament accessibles. Actualment l’Ajuntament està en fase tramitació l’adjudicació d’aquests altres pisos de la promoció.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ciutat Vella/ Doctor Aiguader/ habitatge/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina