Teresa Crespo, nova vicepresidenta del Consell Municipal de Benestar Social : Servei de Premsa

Teresa Crespo, nova vicepresidenta del Consell Municipal de Benestar Social

15/03/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

La presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Teresa Crespo, ha estat escollida nova vicepresidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), en substitució de Mercè Torres, representant de Creu Roja. El Plenari del CMBS així ho va acordar ahir per unanimitat, en una sessió en què es va renovar també la Comissió Permanent, que integren 8 representants d’entitats socials, 2 d’associacions empresarials i organitzacions sindicals, 2 de l’àmbit universitari i professional, i 2 persones expertes.

En la seva intervenció, Crespo va manifestar la seva voluntat de representar el CMBS des del diàleg sincer i constructiu amb el govern municipal, escoltant a tothom i representant a tothom, amb la vocació que el Consell estigui atent a les necessitats de la ciutadania, especialment les d’aquells col·lectius més vulnerables, lluitant contra les desigualtats socials i entenent l’acció social a partir de les necessitats i demandes de les persones i la defensa dels seus drets.

El CMBS, creat l’any 1988, és un òrgan de participació que vol implicar la societat civil en el debat i construcció de les polítiques socials a la ciutat, mitjançant l’anàlisi i elaboració de propostes que són elevades a l’equip de govern municipal. Presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, la vicepresidència primera del Consell recau sempre en una persona representant del teixit associatiu. La seva tasca s’organitza en grups o comissions de treball temàtiques, relatives a àmbits com l’acció comunitària, les drogodependències, l’envelliment, les famílies, la infància o la salut.

En el Plenari celebrat ahir al Saló de Cent, el Consell va debatre el pla de treball d’aquests grups i va constatar la necessitat de crear-ne de nous per abordar qüestions com l’atenció sociosanitària a la gent gran o l’equitat de gènere i la interseccionalitat. Es va fer balanç també de la participació en el procés d’elaboració del PAM, en què més de 100 persones vinculades al CMBS han fet més de 200 aportacions.

Paraules clau

Consell Municipal de Benestar Social/