L’Ajuntament de Barcelona ratifica la formalització del contracte per a la celebració dels Roller Games 2019 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ratifica la formalització del contracte per a la celebració dels Roller Games 2019

17/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha formalitzat avui la designació realitzada per la Federation International de Roller Sports (FIRS) el 21 de febrer de 2015, per la qual es designa Barcelona com la ciutat que acollirà l’edició del World Championship Roller Games de l’any 2019. La FIRS va escollir Barcelona després d’un procés obert de presentació de candidatures.

El consistori formalitzarà també el protocol de col•laboració amb la Federació Internacional de Patinatge, la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) i la Federació Catalana de Patinatge (FCP). D’aquesta manera, quedarà aprovat el marc de relació del consistori per tal que la ciutat aculli aquest campionat, de format inèdit. La Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) i la Federació Catalana de Patinatge (FCP) seran els organitzadors de la cita esportiva.

Els Roller Games de Barcelona se celebraran l’any 2019 amb l’objectiu de maximitzar la promoció de l’esdeveniment entre el públic escolar i la ciutadania en general, i per tal de sincronitzar els calendaris dels campionats mundials de les diferents disciplines fins arribar a unes úniques dates. Inicialment, la designació era per acollir la primera edició, la del 2017 però posteriorment, tant les federacions com el propi Ajuntament van decidir apostar per acollir la segona edició, per garantir les millors condicions organitzatives (major termini per a la preparació, disposar d’una primera experiència sobre la qual treballar i millorar…). La ciutat xinesa de Hainning acollirà la primera edició.

Es tracta d’un nou model d’esdeveniment esportiu que aplegarà les diferents competicions vinculades al món del patinatge, pensades per celebrar-se a instal•lacions indoor i a l’aire lliure. La competició preveu la participació d’esportistes de 116 països. En total, hi seran presents uns 4.500 participants i 1.500 entrenadors.

L’Institut Barcelona Esports serà l’encarregat de dur a termes totes les accions necessàries per facilitar l’organització del campionat del Comitè Organitzador dels World Roller Games 2019, que serà el responsable d’efectuar el seguiment per tal de garantir la bona organització del campionat.





Paraules clau

esport/