Barcelona impulsa el reforç dels serveis socials bàsics : Servei de Premsa

Barcelona impulsa el reforç dels serveis socials bàsics

18/03/2016

 

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha presentat avui el projecte Impulsem!, un ampli procés participatiu que té per objectiu redefinir i enfortir la xarxa de serveis socials bàsics, i que comptarà amb la implicació, tant dels professionals que hi treballen com també de les persones usuàries.

Ortiz ha remarcat la voluntat d’enfortir el treball comunitari que fan els centres de serveis socials, i afavorir que “els professionals puguin fer treball social enlloc de dedicar una part del seu temps a la maquinària burocràtica de repartiment d’ajuts, que hauríem de poder automatitzar per criteri de renda, sense que calgui un informe de serveis socials per a cada tràmit”.

Ha recordat així que diverses lleis desplegades en la darrera dècada, així com les retallades en àmbits com la Llei de Dependència o la Renda Mínima d’Inserció, han comportat un increment molt important en el volum de feina dels centres de serveis socials, que no han vist reforçada la seva plantilla. Per aquest motiu, ha anunciat la incorporació de manera imminent de 41 nous professionals, que es distribuiran en aquells serveis amb major pressió assistencial.

Ortiz ha denunciat també l’infrafinançament dels serveis socials per part de la Generalitat, que comporta per a l’Ajuntament una despesa addicional anual de més de 30 milions d’euros. Ha explicat que “hem traslladat les xifres a la consellera per tal d’abordar-ho en la negociació del proper contracte programa”, previst per enguany.

 

Més informació a:
Dossier de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut