Barcelona ofereix formació en anglès als taxistes de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona ofereix formació en anglès als taxistes de la ciutat

30/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

250 taxistes en actiu de la ciutat i l’Àrea Metropolitana han participat en la primera edició pilot del curs Online English for taxi divers, que avui es clou en un acte obert al col·lectiu de conductors de taxi i que representa també el tret de sortida a la següent edició què, en aquest cas, estarà oberta a les més de 13.000 persones què integren aquest gremi professional.

Comptar amb eines bàsiques de comunicació en anglès és imprescindible en una ciutat com Barcelona què rep, anualment, uns 30 milions de visitants, dels quals molts provenen de països de parla anglesa. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona -a través de la Direcció de Turisme i de Barcelona Activa-, conjuntament amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i el Consorci de Turisme de Barcelona impulsa aquest curs gratuït per millorar la competitivitat del sector.

Es tracta d’un projecte finançat amb el Fons de Foment del Turisme, provinent de la recaptació a Barcelona de l’impost sobre estades en establiments turístics.

Coneixements d’anglès, formació tecnològica i continguts culturals

Online English for taxi drivers és un curs tipus MOOC (Massive Open Online Course) que ofereix continguts, adreçats a un ampli nombre de participants, oberts i multiplataforma. Això permet que els usuaris puguin connectar-se a través dels seus dispositius electrònics, com ara telèfons mòbils, tauletes o ordinadors, durant les estones que tinguin disponibles.

D’aquesta manera, també s’introdueixen les noves tecnologies a l’entorn del taxi i es millora les capacitats digitals del col·lectiu, a través d’una formació innovadora i de qualitat.

Els curs, què dura sis setmanes, s’estructura en cinc blocs pedagògics i 20 lliçons. Al final de cada bloc es realitzen role plays per posar en pràctica les eines de comunicació apreses en situacions reals. Consisteixen en diàlegs sobre qüestions com el trànsit, el pagament del servei, la climatologia, la pèrdua d’un objecte, com trobar una adreça o aspectes culturals bàsics de la ciutat. Així, es combina l’aprenentatge de l’idioma amb coneixements bàsics de la ciutat.

Els continguts s’han dissenyat conjuntament entre Barcelona Activa, l’IMET i Turisme de Barcelona, atenent el perfil i les necessitats del col·lectiu de taxistes. Per participar no era necessari tenir coneixements previs d’anglès.

La següent fase començarà a mitjans del mes d’abril. Les inscripcions es poden fer a través del web de l’IMET (http://taxi.amb.cat/taxista/inscripcio-curs-angles).

 

 





Paraules clau

taxi/