Barcelona Activa facilita l’aterratge d’Ocado a la ciutat, on preveu contractar 200 enginyers : Servei de Premsa

Barcelona Activa facilita l’aterratge d’Ocado a la ciutat, on preveu contractar 200 enginyers

05/04/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ocado, la principal botiga d’alimentació online de distribució al detall i sense punts de venda físics,  s’instal·larà a Barcelona de la mà del Servei d’Aterratge Empresarial de Barcelona Activa i amb el suport de la Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament. Establerta a Anglaterra des de l’any 2000, aquesta empresa comptava fins ara amb centres de desenvolupament tecnològic al Regne Unit, Polònia i Bulgària. Ara, gràcies al suport de l’Ajuntament, obrirà una nova oficina de la divisió Ocado Technology a la ciutat per seguir ampliant aquesta línia de negoci.

Des del centre de Barcelona es desenvoluparan solucions tecnològiques per a la plataforma de compra com ara sistemes de control i d’alerta a temps real, robòtica, big data, simulació, anàlisi i processament de dades o sistemes de planificació de ruta, entre d’altres. Un d’aquests projectes que es gestionaran des de l’oficina de Barcelona implica replantejar de zero la seva plataforma per funcionar al núvol.

Així mateix, Ocado també comercialitza la tecnologia de la plataforma intel·ligent OSP (Ocado Smart Platform) a altres cadenes de supermercat que només tenen presència física i necessiten desenvolupar un e-commerce.

Tenint en compte que els hàbits de compra estan canviant i que la tecnologia mòbil obre noves oportunitats, Ocado compta amb un avantatge competitiu al mercat. Actualment, més del 40% de les comandes d’Ocado es fan a través de dispositius mòbils. Per aquest motiu, ha triat Barcelona com a Mobile World Capital, així com pel talent i l’ecosistema local.

 

El talent tecnològic, un actiu de Barcelona

La divisió Ocado Technology, què actualment dóna feina a més 750 enginyers, preveu contractar 200 més per posar en marxa l’activitat del nou centre de la capital catalana. La previsió és incorporar, al llarg del primer any d’obertura, enginyers, programadors, desenvolupadors, dissenyadors i experts d’IT, entre d’altres perfils professionals.

En aquest sentit, a finals de mes, l’empresa organitzarà amb el suport de Barcelona Activa una trobada per presentar a l’ecosistema de la ciutat i al talent local els projectes previstos, així com els plans d’expansió i contractació a curt termini.

En aquests moments, ocupa un espai temporal de treball a la Incubadora de Glòries de Barcelona Activa, mentre ultima la posada en marxa a la ciutat i busca unes oficines al centre de la ciutat, preferiblement.

 

Servei integral d’aterratge i arrelament a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa, ofereix un servei integral i estratègic per acompanyar en el procés d’aterratge a les empreses estrangeres que s’instal·len a la ciutat.

En el cas d’Ocado, d’ara endavant, es treballarà per reforçar el contacte de l’empresa amb altres stakeholders i amb l’ecosistema local; i se li donarà suport en el procés de cerca de treballadors i de detecció d’oportunitats al mercat local per tal de completar el servei durant tota l’etapa de l’aterratge, des de que s’escull la ciutat per instal·lar-s’hi fins que s’hi inicia la activitat.





Paraules clau

Barcelona Activa/ Ocado/ ocupació/