L’Ajuntament executa millores d’enllumenat al districte de l’Eixample per uns 1,87 milions d’euros per incrementar els nivells lumínics i reduir el consum d’energia : Servei de Premsa

L’Ajuntament executa millores d’enllumenat al districte de l’Eixample per uns 1,87 milions d’euros per incrementar els nivells lumínics i reduir el consum d’energia

02/05/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les actuacions de millora de l’enllumenat en diversos trams de vies principals del districte. Concretament, es duran a terme les renovacions en diversos trams dels carrers Diputació, Manso, València, Comte Borrell i la Gran Via de les Corts Catalanes. En total, el conjunt d’actuacions compten amb un pressupost d’1,87 milions d’euros.

Aquests projectes segueixen els criteris emmarcats en el Pla director d’Il·luminació de Barcelona i s’integren dins el conjunt actuacions previstes en les línies d’actuació energètica de la ciutat, tot renovant la xarxa d’enllumenat existent, reforçant la llum sobre les voreres i millorant els nivells lumínics i d’eficiència energètica en incorporar punts de llum LEDs i optimització funcional.

Ja estan en marxa dues d’aquestes actuacions, que són les corresponents als carrers de València i Comte Borrell. Aquesta setmana està previst que comencin les dels carrers Manso i Diputació. Posteriorment, cap a la segona setmana de maig, li tocarà el torn a la Gran Via de les Corts Catalanes.

En el primer cas, el tram beneficiat és el del carrer València entre el carrer Comte Urgell i el d’Aribau. Són 510 metres longitudinals de carrer en ambdues voreres i compten amb un pressupost de 486.487,49 euros. La previsió és que aquestes actuacions finalitzin abans de l’estiu.

Pel que fa al carrer Comte Borrell, les actuacions tindran lloc entre els carrers de Tamarit i l’avinguda Paral·lel que compta amb un total de 490 metres longitudinals en ambdues voreres. La inversió per part de l’Ajuntament de Barcelona serà de 301.812,43 euros. També està previst que acabin abans de l’estiu.

També s’intervindrà renovant la xarxa d’enllumenat al carrer Manso, entre l’avinguda Paral·lel i Comte Borrell. En total, s’invertiran 370.103,36 euros per a millorar la il·luminació d’aquest tram d’uns 475 metres de longitud també en les dues voreres. La previsió d’acabament és cap al mes de juliol.

El quart projecte és el corresponent al carrer Diputació i que es durà a terme en dos trams amb un total de 847 metres longitudinals. El primer d’aquests trams és el que va del carrer Aribau a Passeig de Gràcia; i el segon, que va de Passeig de Gràcia a Pau Claris. Les actuacions compten amb un pressupost de 456.064,17 euros. Està previst que les obres acabin després de l’estiu.

Finalment, la darrera actuació serà la de la Gran Via de les Corts Catalanes i que servirà per renovar l’enllumenat públic del lateral mar de la Gran Via entre la plaça d’Espanya i Llançà i de les dues voreres en el tram comprès entre Llançà i Vilamarí. En total, són 220 metres longitudinals. La inversió en aquestes obres serà de 263.855,54 euros i finalitzaran cap al mes de juliol.

En tots els casos, la naturalesa de les obres i les dimensions de l’espai actual han de permetre la convivència d’obres i pas de les persones sense més dificultat, havent de prendre només les precaucions habituals per establir recorreguts clars i segurs delimitant clarament els espais on es desenvolupen les actuacions. El pas de vehicles, en general, no es veurà afectat, es faran únicament estretaments puntuals de calçada.

Aquesta és una actuació que s’emmarca dins l’estratègia energètica de la ciutat, assolint un estalvi energètic global de 62.560 kWh/any (estalvi equivalent al consum elèctric de 30 famílies), que suposa una reducció de les emissions de CO2 d’unes 6 TCO2equiv./any (farien falta 0’9 illes de l’Eixample cobertes de bosc mediterrani per absorbir aquesta quantitat de CO2). Per tant, amb actuacions com aquesta fem una passa més en els objectius recollits en el Compromís de Barcelona per al Clima.





Paraules clau

Eixample/