Sarrià-Sant Gervasi posa fi a un abocador forestal descontrolat a Vallvidrera : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi posa fi a un abocador forestal descontrolat a Vallvidrera

08/05/2016

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha arribat a un acord amb l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat per donar compliment a una vella reivindicació veïnal i retirar un contenidor de gran capacitat que estava ubicat a Vallvidrera i que, amb el pas del temps, havia convertit l’espai en un abocador incontrolat de restes vegetals. D’acord amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, aquesta setmana s’ha retirat l’abocador, situat al carrer Reis Catòlics, i s’ha senyalitzat la prohibició d’abocar residus en aquest entorn natural.

“A la muntanya i en un entorn natural no ens podíem permetre mantenir un possible focus d’incendis”, ha assegurat el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Gerardo Pisarello. “Fa deu anys que el veïnat reivindicava resoldre aquesta situació. Era fàcil de desencallar i no entenem com no s’havia pogut fer fins ara”, ha afegit.

Pisarello ha assegurat que des del districte “estaran vigilants per veure com es corregeix i redreça el que durant anys ha estat un escenari de les males pràctiques i un motiu de preocupació fonamentada dels veïns i veïnes”, ha conclòs.

Les associacions de veïns de la zona fa anys que reivindicaven l’eliminació d’aquest abocador, atès que les grans empreses de jardineria s’havien acostumat a dipositar en aquest entorn les restes vegetals o de desbrossament de finques privades o de municipis dels entorns, fet que l’havia convertit en un possible focus d’incendis.

Amb aquesta mesura, que s’ha executat aquesta setmana, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci han unit esforços per garantir que les empreses especialitzades en tractament de residus verds transportin les seves restes a les corresponents plantes de compostatge o rebuig.

En cas de no procedir correctament i de ser descoberts fent un abocament il•legal, se’ls podrà aplicar un delicte ambiental, d’acord amb el Decret legislatiu 1/2009 text refós de la llei reguladora de residus, que tipifica com a infracció greu l’abocament de residus, i que pot comportar sancions de fins a 600.000€.

Per contra, els veïns dels barris de muntanya continuen tenint a la seva disposició el Punt Verd de Barri de Vallvidrera, situat al carrer Reis Catòlics, 40. En aquesta deixalleria habilitada, de dilluns a dissabtes, de 08:30h a 14:00h i, de 16:00h a 19:30h, els ciutadans poden desfer-se dels residus que no es poden llençar als contenidors que troben a la via pública, de manera que contribueixen i col•laboren a millorar el procés de reciclatge i ajuden a preservar el medi ambient.

Perspectiva de l’abocador abans i després de la seva retirada i de la senyalització que prohibeix dipositar residusCompartiu aquest contingut