Votació popular per a les candidatures del 9è Premi Dona i Esport 2015 : Servei de Premsa

Votació popular per a les candidatures del 9è Premi Dona i Esport 2015

10/05/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El jurat del 9è Premi Dona i Esport que atorga l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha escollit els finalistes de les dues categories per a les quals s’obrirà una votació popular no vinculant a partir de la propera setmana. Són les categories de Premi a la dona esportista, i Premi al Club esportiu. L’Institut Barcelona Esports habilitarà una votació popular a través del compte de twitter @bcn_esports.

En el cas de les altres dues categories, el Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport, i el Premi al mitjà de comunicació, el jurat escull directament la candidatura guanyadora.

El Premi a la Dona Esportista distingeix les dones que han destacat en la seva trajectòria esportiva en competició o que han aconseguit alguna fita esportiva. El Premi al club esportiu té la finalitat de reconèixer el club de Barcelona que ha destacat en la seva trajectòria de promoció de l’esport femení o que ha aconseguit una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení.

Les candidatures que es podran votar en la categoria de dona esportista són:

• Hassna Bahom, corredora. Ha estat primera classificada en nombroses curses celebrades a la ciutat en els darrers anys.
• Carla Casals, nedadora amb discapacitat visual. Va formar part de l’equip paralímpic de natació des de 2001 fins a 2014. Va aconseguir 30 medalles europees i mundials i 9 diplomes paralímpics.
• Laia Talarn, judoka. Està en procés de classificació als Jocs Olímpics de Rio de 2016, per als quals ja estaria classificada. Ha aconseguit 9 medalles en circuit de copes del món.
• Erika Villaécija, nedadora. Olímpica en tres jocs, entre 2004 i 2012. Ha aconseguit diverses medalles internacionals. D’elles, 4 d’or en els Europeus de piscina curta 2003 i en els de piscina llarga 2004, així com en el Mundial de piscina curta 2010.

Les candidatures en la modalitat de club esportiu són:
• Associació Sant Martí Esport. L’ASME ha estat pionera en la formació d’equips femenins federats de patinatge.
• Club d’atletisme Nou Barris. En els últims quatre anys, ha canviat la tendència de l’escola passant de tenir la meitat de nens que la xifra de nens a igualar la xifra.
• CN Sant Andreu. Ha tingut des dels seus inicis nedadores de primer nivell en totes les categories. Actualment, la presència de dones és majoritària entre els càrrecs directius. Entre els usuaris, el 48% són dones.
• Grup Mou-te Les Corts. Es tracta d’un grup de 260 dones que fa esport a Les Corts des de 1996. Enguany celebra els 20 anys de la seva fundació funcionant sense interrupció.

En total s’hi han presentat 38 candidatures al 9è Premi Dona i Esport. La categoria que ha rebut més candidatures és la de Dona Esportista, amb 16, seguida de la categoria de Premi al Club Esportiu, amb 15; el Premi Mireia Tapiador a una dona que hagi excel•lit en la promoció de l’esport femení, amb 5 candidatures, i el Premi al Mitjà de Comunicació amb 2 candidatures. Les candidatures es podien presentar a títol personal o bé la podien presentar altres persones físiques o jurídiques.

El Premi Dona i Esport té la finalitat de reconèier i fer visible la tasca de les dones en el món de l’esport, i promoure la difusió d’històries i reflexions sobre el paper que hi té la dona. D’aquesta manera es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva. Els premis es lliuraran en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el dia 31 de maig.





Paraules clau

dona/ esport/