Colau defensa a Nova York el potencial creatiu de Barcelona i la internacionalització de les petites i mitjanes empreses del disseny : Servei de Premsa

Colau defensa a Nova York el potencial creatiu de Barcelona i la internacionalització de les petites i mitjanes empreses del disseny

15/05/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat avui la NYCxDESIGN per donar un impuls al sector creatiu i del disseny. Nova York ha convidat per primera vegada Barcelona a la mostra, on la capital catalana hi té un espai propi organitzat entre l’Ajuntament de Barcelona, ACCIÓ de la Generalitat i BCD Barcelona Centre de Disseny (entitat organitzadora de la Barcelona Design Week), amb una exposició de productes d’empreses catalanes del sector de l’hàbitat que es pot visitar fins el proper 17 de maig. La NYCxDESIGN és la celebració més important a l’entorn del disseny, i compta amb una missió empresarial formada per 15 empreses i professionals de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el treball conjunt entre administracions, el lideratge públic de Barcelona i la col·laboració amb el sector privat com a elements claus per impulsar el potencial creatiu de Barcelona.

26998897506_7376d567c3_z
“Barcelona interessa al món, i a Barcelona li interessa estar present al món”, ha dit Colau després d’una visita que ha servit per obrir l’agenda pública del seu primer viatge institucional al continent americà, que té un marcat contingut institucional, polític i econòmic. L’alcaldessa ha destacat que Barcelona concentra un alt talent creatiu i és una de les ciutats de referència per a dissenyadors, arquitectes, fotògrafs, il·lustradors i professionals de múltiples disciplines del sector de la creació i el disseny. “Tenim un distintiu de qualitat que hem de saber aprofitar i reforçar, pensant sobretot en els professionals locals i en les petites i mitjanes empreses”, ha manifestat Colau, que durant la visita ha estat acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la directora de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig.

“Estem fent una aposta per ajudar a la diversificació de l’economia de Barcelona, i el sector del disseny i la creació té tot el potencial per ser un revulsiu”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha recordat que actualment a Catalunya hi ha al voltant de 3.800 empreses en aquest àmbit, la majoria concentrades a la capital, i mou anualment a l’entorn de 950 milions d’euros. Colau també ha posat de relleu el paper dels centres de formació de nivell superior que hi ha a la ciutat i que són també una palanca indispensable pel posicionament i creixement del sector.

En aquest sentit, ha apostat per seguir col·laborant entre les administracions per ajudar a la internacionalització del sector, especialment de les petites i mitjanes empreses, com s’ha fet ara a Nova York i com es va fer recentment a Hong Kong. Estats Units i Àsia són els mercats claus en els quals el sector veu potencial estratègic de creixement.

La Barcelona Design Week és un dels principals projectes que té en marxa la capital catalana, un esdeveniment internacional que organitza anualment el BCD Barcelona Centre de Disseny amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una plataforma d’intercanvi de coneixement i experiències que tindrà lloc entre el 2 i el 12 de juny, amb un programa d’onze dies i més de 70 activitats adreçades tant a a empreses i professionals, com al públic general.

 

Assemblea de Governs Locals i Reginals: cap a Hàbitat III

A les 13:30 hores (hora local de NYC), la delegació de Barcelona assisteix a la seu de Nacions Unides a la inauguració de la 2a Assemblea de Governs Locals i Regionals per la Nova Agenda Urbana, reunió prèvia de la cimera d’Hàbitat III que tindrà lloc a Quito entre el 17 i el 20 d’octubre. Hàbitat III té com a objectiu definir la nova agenda urbana de les ciutats en matèria d’habitatge i desenvolupament sostenible. Joan Clos, secretari general de la Conferència Hàbitat III

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, intervé avui en el diàleg “Un seient a la taula global”. Demà, Ada Colau intervindrà a Nacions Unides a la taula de les associacions de governs locals, on l’alcaldessa intervindrà en nom de les ciutats europees.

 

 

AGENDA PER ALS MITJANS (HORA LOCAL NY)

 

DIUMENGE, 15 DE MAIG

L’alcaldessa assistirà a la primera sessió de la 2a Assemblea de Governs Locals i Regionals per la nova Agenda Urbana. Joan Clos, secretari general de la Conferència Habitat III, inaugurarà l’acte.
Hora: 13:30 hores
Lloc: Seu de Nacions Unides (Nova York)

El primer tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, participarà al diàleg ‘Un seient a la taula global’, emmarcat dins de la primera sessió de la 2a Assemblea de Governs Locals i Regionals per la Nova Agenda Urbana.
Hora: 16:00 hores
Lloc: Seu de Nacions Unides (Nova York)

 

DILLUNS, 16 DE MAIG

L’alcaldessa intervé a les Audicions informals amb associacions d’autoritats locals d’Habitat III. Hi podran accedir els mitjans acreditats per la Organització de Nacions Unides. En finalitzar la sessió, prevista cap a les 13 hores aproximadament, l’alcaldessa atendrà els mitjans al Saló Qatarí (seu ONU). La sessió es podrà seguir via streaming via webtv.un.org.
Hora: 10:00 hores
Lloc: Seu de Nacions Unides (Nova York)
A les 13:00 hores, atenció a mitjans

Durant el dia, l’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde mantindran contactes bilaterals amb les ciutats i entitats que participen a l’assemblea que se celebra a Nacions Unides

 

DIMARTS, 17 DE MAIG

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, rep a l’alcaldessa, Ada Colau, a l’Ajuntament de Nova York. L’acompanyarà el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.
Hora: 10:15 hores
Lloc: Ajuntament de Nova York (City Hall Park, Nova York).





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ nova york/