L’Ajuntament acorda amb els sindicats CCOO i UGT subrogar les educadores de les tres escoles bressol municipals que passen a gestió directa : Servei de Premsa

L’Ajuntament acorda amb els sindicats CCOO i UGT subrogar les educadores de les tres escoles bressol municipals que passen a gestió directa

25/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona subrogarà les treballadores de les tres escoles bressol municipals que el curs que ve passaran a gestió directa (EBM Caspolino, EBM Enxaneta i EBM Els Patufets de Navas). Els sindicats UGT i CCOO han mostrat el seu acord amb aquesta proposta que d’altra banda ha estat formulada a partir d’un dictamen jurídic dels serveis municipals. Durant els propers dies, el Govern municipal continuarà negociant amb els sindicats i iniciarà així el procés de concreció de les condicions de subrogació. Es tracta d’una solució que dóna sortida a les demandes de totes les parts implicades en aquest procés de traspàs cap a la gestió directa de les tres úniques escoles bressol amb gestió externa.

Aquesta via preveu que 31 educadores tutores, complementàries i directores seran subrogades per l’Ajuntament amb les mateixes condicions actuals. Les treballadores amb contracte fix continuaran treballant fins que les places que ocupen surtin a concurs públic, tal com estableix la normativa de l’administració pública. Així doncs, hauran de passar un procés de selecció i d’accés a la oferta pública com qualsevol altre funcionari municipal. A més, es preveu la subrogació de les 15 treballadores de suport educatiu en el nou contracte de serveis, per part de l’empresa o empreses que guanyin el concurs.

Les EBM Caspolino (amb 6 grups i 87 alumnes), Enxaneta (amb 9 grups i 140 alumnes) i Els Patufets de Navas (amb 6 grups i 87 alumnes), eren les úniques escoles que encara gestionaven empreses externes, i que aquest mes de juliol justament acabaven les seves respectives concessions amb aquetes empreses.

Per poder tirar endavant els processos de contractació i la convocatòries de noves places públiques per constituir els nous equips educatius, el Govern municipal va declarar l’educació de 0-3 anys servei essencial per a la ciutat. De fet, són considerades una peça clau per la igualtat i la cohesió social de la ciutat, i són valorades molt positivament en les enquestes d’opinió ciutadanes. Per altra banda, el Govern municipal defensa que la recuperació de la gestió directa elimina una situació en la qual existia una doble xarxa d’escoles bressol municipals.





Paraules clau

escoles bressol municipals/