El carrer de Guitard es renovarà per esdevenir un nou eix de vianants a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

El carrer de Guitard es renovarà per esdevenir un nou eix de vianants a Sants-Montjuïc

28/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà el carrer de Guitard en els trams compresos entre els carrers de Berlín i de Melcior de Palau i els carrers de Puiggarí i de Viriat, al districte de Sants-Montjuïc. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament l’actuació en aquest vial, que permetrà millorar el paisatge urbà i la qualitat de l’espai públic i transformar-lo en un passeig agradable per a les persones.

El projecte preveu renovar i potenciar el carrer de Guitard com a eix de vianants des del carrer de Berlín cap a l’estació de Sants. Per aconseguir-ho, es configurarà la secció en plataforma única, seguint l’esquema del tram ja remodelat entre els carrers de Melcior de Palau i de Puiggarí.

La plataforma única permetrà dotar el carrer de prioritat invertida, amb preferència dels vianants davant dels vehicles, amb l’objectiu de pacificar-lo i millorar-ne l’accessibilitat, i també de dinamitzar les activitats dels locals de les plantes baixes. A més, l’àmbit més proper a l’estació de Sants es tractarà com una placeta i se n’eliminarà la circulació de vehicles.

La pavimentació es resoldrà amb llambordes prefabricades de formigó de color gris fosc. A banda, s’hi col·locaran daus de colors terròs i verd integrats en la trama de la llamborda per afegir una nota de color al paviment.

Pel que fa al mobiliari urbà, s’hi instal·laran cadires i papereres noves i un aparcament de bicicletes al tram entre Puiggarí i Viriat. I es col·locaran pilones en els punts on sigui necessari per evitar la invasió del vehicle de l’espai destinat exclusivament als vianants.

També es preveu retirar l’enllumenat existent i substituir-lo per noves lluminàries en columna, de manera que les façanes de tot el carrer quedaran lliures. També s’aprofitarà l’actuació per soterrar les línies de baixa tensió que creuen el carrer de Guitard a l’altura del carrer de Robrenyo, i per adaptar-hi el drenatge i la xarxa de reg.

Quant a l’arbrat, s’hi alternarà la plantació de pruneres vermelles (Prunus pissardii) amb exemplars de perer bord (Pyrus calleryana), i al subtram entre Puiggarí i Viriat es plantaran tipuanes (Tipuana tipu). L’enjardinament es completarà amb plantes arbustives als parterres.

Es preveu que les obres comencin el juliol i acabin el desembre. La urbanització compta amb un pressupost de 671.775,20 euros (IVA inclòs), i comprèn un àmbit de 2.303,02 metres quadrats.





Paraules clau

Guitard/ Sants-Montjuic/