Janet Sanz aposta per preservar la ciutat per viure-hi : Servei de Premsa

Janet Sanz aposta per preservar la ciutat per viure-hi

09/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha participat avui a la inauguració de les primeres Jornades d’Arquitectura i Ciutat Sostenible, Saludable i Resilient, que s’ha celebrat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

La tinenta d’alcaldia ha explicat que el Govern municipal ha volgut “canviar les inèrcies” que s’havien tingut fins ara a l’entorn de conceptes com l’urbanisme, l’arquitectura i la mobilitat de la ciutat, i per aquest motiu s’han integrat els valors de l’ecologia en aquest àmbit perquè aquests passin a tenir un paper preeminent “en la planificació de qualsevol política urbana” de la ciutat.

Sanz ha apostat per “tornar a dotar de valor el concepte de sostenibilitat” i ha advertit que “no tot és sostenible, i que hi ha uns límits”. “Hem de ser valents”, ha assegurat. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia ha explicat que “hem de prendre decisions específiques si volem preservar la ciutat per viure”, i ha afirmat que sota aquest paraigua s’ha de treballar per reactivar l’economia amb perspectiva social, per frenar la segregació de barris i per repensar la mobilitat, entre d’altres punts.

Pel que respecta a la ciutat saludable, Sanz ha afirmat que Barcelona “ha declarat la guerra a la contaminació” perquè no ens podem permetre que cada any hi hagi 3.500 morts prematures a l’Àrea Metropolitana per causes relacionades amb aquest motiu. “Un govern no pot fer veure que això no existeix, hem de canviar-ho”, ha sentenciat. La tinenta d’alcaldia ha explicat que això s’ha de fer de manera transversal, per una banda des de les polítiques de foment dels desplaçaments amb modes de transport més sostenibles, però també analitzant com s’ha d’intervenir des d’aquesta òptica en qualsevol de les noves actuacions que s’han de fer a nivell urbanístic.

Finalment, Sanz s’ha referit a la importància de comptar i desenvolupar una ciutat resilient, per tal d’anar adaptant-nos i integrant els efectes que fenòmens com el canvi climàtic ja estan tenint a la nostra ciutat. La tinenta d’alcaldia també ha fet referència a alguns dels projectes que ja s’estan tirant endavant des del Govern municipal  per tal d’avançar cap a aquests objectius, com són: les Superilles, l’estratègia contra la contaminació, les iniciatives en el camp de la rehabilitació, l’aposta pel tramvia i per un operador municipal d’energia i el foment del verd urbà.  En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia ha convidat a la ciutadania i als sectors de l’àmbit de l’arquitectura a sumar-se a treballar per donar resposta a aquests reptes de futur.

 





Paraules clau

ciutat/