Pisarello exposa el canvi de model d’smart city de Barcelona a la trobada d’Eurocities, a Nantes : Servei de Premsa

Pisarello exposa el canvi de model d’smart city de Barcelona a la trobada d’Eurocities, a Nantes

13/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 14 de juny, a les 9:00 hores, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello participa a Nantes a la trobada d’Eurocities que tindrà com a punt de debat polític el futur del concepte smart cities. Pisarello serà l’encarregat d’obrir la trobada amb la ponència “Quines són les necessitats, reptes i oportunitats quan una ciutat vol esdevenir smart”. Pisarello estarà acompanyat de la nova Comissionada de Tecnologia i innovació digital de Barcelona, Francesca Bria.

En aquest context, el primer tinent d’alcaldia aprofitarà la seva intervenció per exposar el canvi de model que ha emprès en aquesta matèria el nou govern municipal. Pisarello reflexionarà sobre la privatització de la informació i el seu control a mans de les corporacions que s’ha produït els últims anys i les polítiques que es volen impulsar des de l’executiu per revertir aquesta tendència i posar el coneixement i la informació al servei de l’interès comú, remuncipalitzant d’aquesta manera el control de la informació.

La trobada de Nantes reunirà una quinzena d’alcaldes i tinents d’alcalde de les ciutats membres del Comitè executiu d’Eurocities, la xarxa de ciutats europees, de la que formen part ciutats com ara Ljubljana, Milà, Rotterdam, Viena o Florència.

La reunió comptarà amb l’assistència del vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, que introduirà el projecte europeu en smart cities, que té com a objectiu avançar cap a un model amb una major implicació i participació de la ciutadania.

La intervenció de Pisarello servirà per mostrar l’aspiració de Barcelona de convertir-se en un referent de l’ús de les tecnologies digitals per innovar i contribuir a la democràcia al segle XXI i de liderar des del sector públic la transformació digital per posar la tecnologia al servei dels ciutadans i d’un nou model socioeconòmic col·laboratiu i sostenible.

 

Una xarxa per donar veu a les ciutats a Europa

La xarxa de ciutats Eurocities aplega 135 ciutats europees de més de 250.000 habitants, de més de 30 països, que representen una quarta part de la població de la Unió Europea. Com a objectius bàsics. Eurocities treballa per proporcionar una veu a les ciutats europees davant de les institucions comunitàries per què es reconegui el seu paper d’actors essencials en el procés de construcció europea. A més, s’erigeix com a plataforma per compartir idees, intercanviar experiències i elaborar respostes innovadores, en el marc d’una realitat comuna.

Barcelona participa en diferents fòrums i grups de treball d’Eurocities, com el Fòrum Afers Socials; que treballa prioritàriament l’asil i refugiats i implementació de l’Agenda Social Europea, amb un especial incidència en la lluita contra la pobresa energètica, la pobresa infantil i dret a una alimentació digna; el Fòrum Desenvolupament Econòmic, sobre Emprenedoria i PIMES,  Innovació; Fòrum Societat del Coneixement, treballant als grups de treball sobre Smart Cities; Open Data; Einclusion i Cyber security; el Fòrum  Mobilitat, sobre ciutats sense barreres i xarxes transeuropees de transports; el Fòrum Cultura, sobre indústries creatives; i el Fòrum Medi Ambient, sobre soroll i qualitat de l’aire.

 

 





Paraules clau

Eurocities/ smart city/