El districte de l’Eixample guanya un nou interior d’illa al carrer Còrsega : Servei de Premsa

El districte de l’Eixample guanya un nou interior d’illa al carrer Còrsega

25/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els veïns i veïnes del districte de l’Eixample han guanyat un nou interior d’illa al carrer de Còrsega, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Aquest nou espai per a ús i gaudi de la ciutadania té accés pel carrer de Còrsega, 195-197 i està situat a la illa delimitada per aquest mateix carrer i els de Villarroel, de París i de Casanova.

El nou espai compta amb un total de 1.521’36 metres quadrats, incloent el passatge d’accés al mateix. El projecte ha comptat amb una inversió de prop de 850.000 euros i ha apostat per desdibuixar el límit marcat per les mitgeres. S’ha separat la urbanització de les parets creant un coixí, i s’ha treballat amb la topografia de l’espai per reduir bona part de la visió de l’alçada de les mitgeres i per modificar la percepció del límit quadrat que l’envolta.

Això ha suposat la creació d’una elevació del terreny, que anteriorment era molt pla, en la part del fons de l’interior d’illa que permet donar aquesta sensació d’esponjament a l’espai. A més, la nova urbanització protegeix de les vistes creuades amb la creació d’un espai més íntim i que no està tan exposat als veïns i empra els arbres amb aquest objectiu.

El fet que l’accés a l’espai sigui únicament des del carrer Còrsega facilita que hi hagi un únic itinerari a l’interior d’illa. Aquest compta amb un camí perimetral amb pendent molt suau, superant un petit desnivell d’1,1 metres per tal de generar un espai dinàmic on es van trobant àrees d’estada diverses amb vegetació i mobiliari urbà, qualificant i diferenciant usos sense necessitat de tanques o divisions forçoses gràcies a la nova topografia.

També s’optimitza l’assolellament a l’hivern i el controla a l’estiu, ja que la zona més elevada millora considerablement les hores de sol a l’hivern. L’ús de l’arbrat de fulla caduca regula el sol d’estiu i la seva situació al talús central no genera molèsties a les terrasses veïnes.

L’interior d’illa és un jardí públic majoritàriament verd i drenant, exceptuant els camins que són de formigó imprès o texturitzat. A més, l’espai compta amb dues àrees infantils en una zona amb sorra garbellada: una per a nens menors de 6 anys i una altra per a major de 6 anys. Aquesta darrera amb cordes d’escalada i ponts-cordes.

Aquesta actuació ha fet de l’interior d’illa un espai d’estada d’accés públic i agradable; fent-hi un tractament pràctic i útil però naturalitzat i incorporant les noves tecnologies a l’espai (wifi, LEDs…).

 

Còrsega 195_160621_031

 

El districte de l’Eixample és molt dens i una de les principals prioritats del Govern municipal és guanyar espai per als ciutadans mitjançant la creació i/o recuperació de nous espais públics.





Paraules clau

Còrsega/ Eixample/