Gerardo Pisarello presenta el pla d’acció per evitar la venda ambulant no autoritzada a la ciutat : Servei de Premsa

Gerardo Pisarello presenta el pla d’acció per evitar la venda ambulant no autoritzada a la ciutat

29/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 30 de juny, a les 10:30 hores, a la Sala Lluís Companys, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, presentarà el pla d’acció que ha elaborat l’Ajuntament per evitar la venda ambulant no autoritzada als carrers de la ciutat.

Aquest pla d’abordatge té l’objectiu de combatre aquest fenomen global que no només afecta a la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu el Consistori ha estudiat en els últims mesos quina és l’actuació que estan fent altres ciutats al respecte, com ara París, Roma, Berlín, Nova York o Vancouver.

L’estratègia integral sobre la venda ambulant no autoritzada ha passat a dirigir-se des de la primera tinència d’alcaldia amb l’objectiu de donar-li una visió i actuació transversal de tot el Govern municipal, i des del primer dia ha estat una qüestió prioritària per l’Ajuntament.

El Pla amb el qual està treballant l’Ajuntament preveu la coresponsabilitat de les administracions i mantenir l’actuació policial, incrementant-la en els punts de més concentració, com ja s’està fent actualment en espais com la zona portuària o el metro. A més, s’estan aplicant mesures per l’abordatge social del fenomen, tenint en compte que es tracta d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat. Cal recordar que actualment ja s’estan desenvolupant, com a prova pilot, 11 plans d’ocupació a Mercabarna amb persones dedicades a la venda ambulant.

L’Ajuntament de Barcelona està treballant també per evitar que la venda ambulant no autoritzada perjudiqui el comerç, per aquest motiu s’han mantingut contactes amb associacions de comerciants i de veïns per compartir l’estratègia que s’està seguint des de l’Ajuntament.

 





Paraules clau

venda ambulant/