L’Ajuntament atorga la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Johan Cruyff : Servei de Premsa

L’Ajuntament atorga la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Johan Cruyff

01/07/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui reconèixer amb la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Johan Cruyff.

El Consistori reconeix Cruyff com a un símbol del futbol mundial, compromès amb Barcelona i Catalunya, i estretament vinculat amb l’esport com a eina d’inclusió social.

Amb l’atorgament d’aquesta medalla, a títol pòstum, el tinent d’alcaldia de Drets de ciutadania, Participació i Transparència, i responsable d’Esports, Jaume Asens, ha destacat “la seva excel·lència esportiva, personalitat, caràcter i la relació amb el país i la seva memòria col·lectiva. Un compromís per la llibertat”.

La Medalla d’Or al Mèrit Esportiu posa en relleu l’aportació del tècnic i jugador més enllà del terreny de joc mitjançant, especialment, la Fundació Johan Cruyff, destinada a promocionar l’esport per a les persones amb discapacitat. A aquesta tasca cal afegir el seu esperit de superació i la seva generositat a l’hora de compartir la seva malaltia per tal d’empoderar la societat davant del càncer.

Johan Cruyff va néixer l’any 1947 a Amsterdam. Ha estat reconegut per la FIFA com un dels quatre millors jugadors de futbol del segle XX, juntament amb Pelé, Diego Armando Maradona i Alfredo Di Stéfano, i com el millor jugador europeu de la història. Com a futbolista, va guanyar la pilota d’Or tres vegades (1971,1973, 1974).

El consistori ha valorat també l’excel·lència com a entrenador, guanyant amb el FC Barcelona quatre lligues consecutives (1990-91, 1991-92, 1992-93 i 1993-94) i la primera Copa d’Europa de la història del club, entre altres títols.





Paraules clau

Johan Cruyff/ Medalla d'Or/ Mèrit Esportiu/