L’Ajuntament promou la protecció de 38 cases-fàbrica del Raval edificades entre els segles XVIII i XIX : Servei de Premsa

L’Ajuntament promou la protecció de 38 cases-fàbrica del Raval edificades entre els segles XVIII i XIX

03/07/2016

 

El Govern municipal ha iniciat els tràmits per preservar el valor patrimonial d’un conjunt de 38 cases-fàbrica i fàbriques construïdes al barri del Raval, al districte Ciutat Vella, des de finals del segle XVIII i fins bona part del segle XIX. El primer pas s’ha donat amb l’aprovació en Comissió de Govern de la suspensió de l’atorgament de llicències d’aquestes edificacions per estudiar la seva possible protecció com a elements industrials d’interès patrimonial –nivell C o B–, que caracteritzen el desenvolupament del barri en aquest període.

A finals del segle XVIII, la Barcelona emmurallada va trobar una bona localització per donar resposta a la creixent industrialització urbana en uns sòls de Ciutat Vella, i en especial al Raval, que encara no havien estat ocupats massivament. El model d’implantació industrial en el barri presentava, a més del tipus de fàbrica compacta, una tipologia d’edificació alternativa característica en què, en una mateixa peça, hi havia la fàbrica i la residència. Moltes d’aquestes peces no van ser protegides més enllà del nivell genèric com a D, i s’han anat enderrocant a causa d’iniciatives immobiliàries.

[…]

 

Descarregar nota en format PDFCompartiu aquest contingut